Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vanagu apstiprina Lutera akadēmijas rektora amatā

Lutera akadēmijas rektora amatā valdība otrdien apstiprināja Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) arhibīskapu Jāni Vanagu.

Augstskolu likuma 17.panta otrā daļa paredz, ka augstskolas satversmes sapulce rektoru ievēlē uz termiņu, kas nepārsniedz piecus gadus, taču ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Universitātē par rektoru ievēlē profesoru, citās augstskolās - profesoru vai personu, kurai ir doktora zinātniskais grāds.

Saskaņā ar LELB Likuma 14.panta otro daļu baznīcas augstskolās, kuras darbojas, ievērojot Augstskolu likuma noteikumus, pārstāvības un vadības institūciju izveidošanu un to kompetenci, rektora iecelšanas un apstiprināšanas kārtību, papildu prasības studējošo uzņemšanai, kā arī studējošo pašpārvaldes izveidošanas un darbības nosacījumus nosaka baznīca.

Lutera akadēmijas Satversmes 35.punkts paredz, ka par rektoru var ievēlēt profesoru vai personu, kurai ir doktora grāds, vai LELB arhibīskapu. Savukārt atbilstoši Satversmes 34.punktam rektoru, saskaņojot ar akadēmijas dibinātāju, aizklāti balsojot, ievēlē Satversmes sapulce uz pieciem gadiem, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Ja par rektoru tiek ievēlēts LELB arhibīskaps, uz viņu nav attiecināms šajā pantā noteiktais termiņa ierobežojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas