Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VARAM: Nolietoto riepu apsaimniekošana tiks radikāli mainīta

Lai risinātu problēmas, kas konstatētas nolietoto riepu apsaimniekošanas jomā, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) strādā pie risinājumiem, lai jau no nākamā gada radikāli mainītu nolietoto riepu apsaimniekošanas sistēmu valstī, portālu Diena.lv informēja VARAM.

Valsts vides dienesta (VVD) rīcībā esošā informācija liecina, ka 2016.gada otrajā pusē Latvijā konstatēta nolietoto riepu uzkrāšanās. Lai stimulētu komersantu interesi par riepu pārstrādi, no 2017.gada 1.janvāra dabas resursu nodoklis par riepām tika divkāršots un šobrīd sasniedz 660 eiro par tonnu. Tāpat no šī gada ir mainīta sistēma dabas resursu nodokļa atbrīvojumu administrēšanai un mainīti nosacījumi tā atmaksai, dodot lielākas pilnvaras VVD kā pārraugošajai institūcijai. Līdz ar to, konstatējot pārkāpumu, VVD var atcelt piemēroto atbrīvojumu no dabas resursu nodokļa.

Attiecībā uz konkrēto gadījumu, kad Starta ielā vairākās teritorijās nelegāli tiek uzglabātas nolietotās riepas, VVD saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem atkritumu pārstrādes operatoram SIA Riepu bloki jau ir izdevis rīkojumus veikt riepu izvešanas un pārstrādes piespiedu izpildi. Tāpat VVD ir izteicis brīdinājumu SIA Riepu bloki par ražotāja atbildības sistēmas darbības apturēšanu, jo komersants nenodrošina nolietoto riepu reģenerāciju.

"Paldies sabiedrībai par aktivitāti, informējot par pārkāpumiem. Aicinām to darīt arī turpmāk! Tas mums un Valsts vides dienesta inspektoriem ir liels atbalsts, lai atklātu šādas nelegālas atkritumu uzglabāšanas vietas un tās likvidētu," uzsver Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Ik gadu Latvijas tirgū nonāk aptuveni 20 tūkstoši tonnu riepu, kas tiek apsaimniekotas ražotāju atbildības sistēmās. Tomēr nolietoto riepu pārstrāde un reģenerācija nenotiek pietiekamā apjomā, tādēļ riepas uzkrājas savākšanas laukumos, skaidro VARAM.

Ministrija plāno atteikties no ražotāja atbildības sistēmu piemērošanas nolietoto riepu apsaimniekošanas jomā. Tāpat tiks veikta pastiprināta kontrole par atļaujas nosacījumu ievērošanu nolietoto riepu un citu atkritumu uzglabāšanas vietās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas