Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vasaras saulgriežos būs vēss, gaidāms arī lietus

Vasaras saulgriežos šogad valdīs vēss laiks, gaidāms arī lietus, liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Brīvdienās pirms svētkiem, kā arī svētku dienās Latvijā būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas - mūsu reģionā valdīs ciklonu darbība un vēsas gaisa masas. Naktīs līs mazāk, bet dienas laikā veidosies gubu - lietus mākoņi, kas nesīs īslaicīgu lietu. Intensīvākās lietusgāzes gaidāmas tieši Jāņu dienā - 24. jūnijā.

Arī Līgo dienā daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, lietus mākoņi Latvijas teritoriju vēl pavisam nepametīs arī vakarā un nakts sākumā, lielāka lietus varbūtība tad ir Latvijas austrumu rajonos. No rīta Kurzemi jau sasniegs jauna lietus mākoņu zona no rietumiem. Nelīs visā Latvijā, bet atsevišķos rajonos, nav gaidāms arī ilgstošs lietus visas nakts garumā. Vēji šajā dienās nebūs stipri, ja arī rietumu puses vējš Līgo dienā brāzmās sasniegs 15 metri sekundē, tad vakarpusē tas pierims un nakts laikā gaidāms lēns vējš.

Gaisa temperatūra nebūs augsta - gan Līgo dienā, gan arī Jāņu dienā gaiss iesils līdz plus 14, plus 19 grādiem, bet Jāņu naktī gaiss atdzisīs līdz plus 6, plus 11 grādiem.

Astronomiskā vasara šogad sāksies 21. jūnijā dienas vidū plkst. 13:51. Meteoroloģiskā vasara šogad sākās agri – jau maija vidū, tomēr šobrīd gaisa temperatūra mūsu reģionā ir zema, proti, Latvijā iepriekšējās dienās diennakts vidējā gaisa temperatūra bija pat 5-8 grādus zem normas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas