Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

VDI: Šogad pieaug uzņēmumu skaits, kas nelegāli nodarbina darbiniekus

Šogad pieaudzis uzņēmumu skaits, kas nelegāli nodarbina darbiniekus, savukārt pieķerto ēnstrādnieku skaits būtiski nav mainījies, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) operatīvie dati par šā gada četriem mēnešiem.

Kā pastāstīja VDI pārstāvis Aivis Vincevs, arvien vairāk uzņēmumu izvēlas neslēgt rakstveida darba līgumu ar darbiniekiem vai arī slēdz uzņēmuma vai arī citus līgumus tā vietā, lai slēgtu darba līgumu. Iepriekš bija raksturīgi, ka vienā uzņēmumā, kuri nelegāli nodarbina cilvēkus, varēja atklāt pat desmit ēnstrādniekus, bet šogad vienā uzņēmumā biežāk ir trīs vai četri cilvēki, kurus nodarbina bez līguma, sacīja Vincevs.

Šogad četros mēnešos sodi par cilvēku nodarbināšanu bez rakstveida līguma piemēroti 286 uzņēmumiem, bet pērn šajā pašā periodā - 223 uzņēmumiem. Šogad pieaudzis arī piemēroto sodu apmērs, līdz maijam VDI speciālisti piemērojuši sodus 354 000 latu apmērā, bet pērn četros mēnešos - 202 000 latu apmērā.

Savukārt atklāto ēnstrādnieku skaits šogad pat nedaudz samazinājies - šogad četros mēnešos bez darba līgumiem nodarbināti 779 cilvēki, bet pērn tādā pašā periodā - 852 darba ņēmēji, liecina operatīvie dati. Tomēr Vincevs norāda, ka vairāki gadījumi joprojām tiek izmeklēti, jo šie ir tikai operatīvie dati, tāpēc, visticamāk, šogad atklāto ēnstrādnieku skaits būs līdzīgs kā iepriekšējā gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas