Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vecgada vakarā Latvijā noķerti 14 ierebuši autovadītāji

Vecgada vakarā ceļu policisti Latvijā noķēruši 14 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar septiņus autovadītājus aizturējusi Rīgā un tās apkārtnē, četrus - Zemgalē, divus - Latgalē, bet vienu - Vidzemē.

Vakar Latvijā reģistrēti 54 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta pieci cilvēki, trīs no kuriem bija velosipēdisti. Pēdējā gada dienā trīs cilvēki cieta avārijās Rīgā un tās apkārtnē, bet divi - Kurzemē, kur abi cietušie bija velosipēdisti.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis aģentūrai LETA sacīja, ka 2018.gada pēdējā dienā valstī bija reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta septiņi cilvēki. Dzērumā pie stūres tolaik bija sēdušies desmit autovadītāji. "Analizējot datus, jāatzīst, ka būtiskas izmaiņas nav vērojamas un joprojām netrūkst šoferu, kuri riskē un sēžas pie stūres alkohola reibumā," pauda Krapsis.

Krapsis uzsvēra, ka arī šodien un rīt policija strādās pastiprinātā režīmā un organizēs masveida autovadītāju pārbaudes, lai noķertu tos, kas pie stūres sēdušies vēl iereibuši.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 148 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 43 autovadītāji, Zemgalē - 38, Vidzemē - 35, Kurzemē - 21, bet Latgalē - 11 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 335 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Bezgalīgaismurgs
B
Kāds pamats uzskatīt, ka tie bija 14 potenciāli avāriju izraisītāji?
Pareizaisjautājums
P
Ko šoreiz aizliegsim?
Irlielāmērāticams
I
ka ir jābeidz terorizēt un sodīt cilvēkus par to, "ko viņi būtu varējuši izdarīt" , bet sodīt tikai tad, ja tie ir radījuši reālu kaitējumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas