Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vecrīgas kafejnīcu un restorānu īpašnieki sūdzas par tūristu trūkumu šopavasar

Kļūstot siltākam, sezona sākusies arī āra kafejnīcu biznesam. Kā norāda Vecrīgas restorānu un kafejnīcu īpašnieki - šis pavasaris tūristu pieplūduma ziņā, esot ļoti slikts. Par iemesliem gan viņi atsakās runāt. Kā novērojis Latvijas Radio, āra kafejnīcās klienti parādās tikai vēlā pēcpusdienā.

Pēc ziemas, kad Vecrīga likās plaša, tagad nu atkal kļuvis šaurāk - kafejnīcas aizņēmušas lielu daļu gan Doma, gan Līvu laukumā, gan arī citviet. Par spīti tam, ka restorānu darbinieki cītīgi kārto galdus un krēslus, par klientiem kļūst tikai retais.

Latvijas Radio izdevās sazināties ar kāda Doma laukuma restorāna īpašnieku, kurš gan nevēlējās atklāt vārdu. Viņš pastāstīja, ka tik sliktu pavasari šajā biznesā vēl nav piedzīvojis. Šogad esot par apmēram 50% mazāk klientu nekā pērn aprīlī. Iespējams, tas esot vēsā pavasara dēļ, iespējams tūristiem tiešām ir mazāk naudas, ko tērēt visai dārgajos Vecrīgas restorānos. Turklāt klienti sākuši tērēt arī mazākas naudas summas.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs norāda, ka kafejnīcu nav kļuvis vairāk, arī izvietotas plašākās teritorijās tās netiek.

Jāpiemin, ka Rīgas domes saistošajos noteikumos ir iestrādāti ierobežojumi saistībā ar āra terašu izvietošanu. Viens no galvenajiem nosacījumiem - starp kafejnīcām obligāti ir jābūt vismaz 3,5 metru brīvai teritorijai, lai pa to varētu pārvietoties transportlīdzekļi. Gadījumos, ja tas netiek nodrošināts, iedzīvotājiem ir iespēja par to informēt Rīgas domi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas