Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Veidos Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi

Ekonomikas ministrija, Ārlietu ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), balstoties uz šā gada augustā noslēgto piecu pušu memorandu, vienojās veidot Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi, kuras mērķis būs sekmēt institūciju koordinētu sadarbību vienotas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā, portālu Diena.lv informēja LDDK pārstāve Agnese Alksne.

Tiks aicināti piedalīties Ministru prezidenta biroja un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji, lai kopīgi veicinātu Latvijas eksporta attīstību un investīciju piesaisti. Padomes darbu organizēs sekretariāts, kura funkcijas veiks Ārlietu ministrija. Nepieciešamības gadījumā padomē tiks iesaistīti arī citu nozaru ministriju, institūciju pārstāvji, kā arī  nozaru eksperti.

Tāpat, lai analizētu  esošo situāciju ārējo ekonomisko interešu pārstāvniecības jomā, tai skaitā analizētu stratēģiskos dokumentus, eksporta atbalsta instrumentus un investoru piesaistes mehānismus, kā arī izstrādātu priekšlikumus par jauna dokumenta izstrādi vai esošo tiesību aktu pilnveidošanas nepieciešamību,  izveidota darba grupa, kurā iekļauti pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, LIAA, LDDK un LTRK.

Plānots, ka Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padome tiks izveidota līdz šā gada janvāra beigām, bet tās pirmā sanāksme notiks tuvāko divu mēnešu laikā, kad darba grupa iepazīstinās ar tai uzticēto uzdevumu izpildes rezultātiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas