Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vēja dēļ gaidāmas ūdens līmeņa svārstības Baltijas jūrā un Rīgas līcī ietekošo upju grīvās

Tuvākajās dienās stipru mainīga virziena vēju ietekmē sagaidāma ūdens līmeņu celšanās Baltijas jūrā un Rīgas līcī ietekošo upju grīvu posmos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācijā.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmeņi Latvijas upēs pārsvarā pazeminājās, taču atsevišķu upju posmos ūdens līmenis ir nedaudz cēlies.

Lielupes augštecē ūdens līmenis diennaktī pazeminājies par 10 līdz 16 centimetriem, Kurzemes upēs - par deviņiem līdz 13 centimetriem. Lēna ūdens līmeņa paaugstināšanās par vienu līdz diviem centimetri diennaktī vērojama Daugavā posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij un Gaujā pie Carnikavas.

Latvijas upes joprojām klāj ledus sega. Vietām ledus segā ir lāsmeņi. Straujākos posmos ledus sega ir nepilna, neaizsalušos posmos vērojama reta vižņu iešana. Zemgales un Kurzemes upēs ledus vietām ir pacelts.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās Daugavas notece vēl lēni samazināsies. Gaisa temperatūrai paaugstinoties, sākot no dienvidrietumiem, arī upju notece pakāpeniski palielināsies. Ledus apstākļi upēs būtiski nemainīsies, tomēr ledus segā parādīsies ledus sairšanas pazīmes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka naktī uz svētdienu nakts vidū Latvijas rietumu daļā rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Nakts otrajā pusē Kurzemē ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs 20-23 metrus sekundē. Stiprs un brāzmains vējš saglabāsies līdz pat 11.marta vakaram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas