Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vēja tuneli Aerodium ziemas sezonā pārvedīs uz Dienvidāfriku

Siguldā esošais vēja tunelis "Aerodium" ziemas periodu pavadīs Keiptaunas pilsētā Dienvidāfrikā, pavēstīja "Aerodium" izpilddirektors Ģirts Ķīnasts.

11.septembrī vēja tunelis "Aerodium" dosies pārziemot uz Keiptaunas pilsētu, lai nākamā gada maijā pēc tehnoloģiskiem uzlabojumiem atgrieztos Latvijā vēl modernāks, norādīja Ķīnasts.

"Siguldas atvērtā tipa vēja tunelī mūsu klientiem komfortabli ir lidot no +7 līdz + 35 grādu āra gaisa temperatūrā. Tāpēc, iestājoties rudens sezonai, šogad esam nolēmuši sekot gājputniem un doties pārziemot uz siltajām zemēm. Tā efektīvi izmantosim gan iekārtu, gan nodarbināsim Siguldas lidošanas personālu ar pastāvīgu darbu. Tā mums ir jau ierasta un pārbaudīta prakse, jo tieši šī iekārta ir ceļojusi vairākkārt, piedaloties arī mūsu pirmajā un leģendārajā šovā ‒ Turīnas olimpisko spēļu ceremonijā," paskaidroja Ķīnasts.

Viņš arī pastāstīja, ka šā gada sezona "Aerodium" bija veiksmīga. Apmeklētāju skaits pieaudzis par 35%, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Būtiski pieaudzis arī tūristu skaits, kas veidoja 60% no visiem apmeklētājiem.

"Aerodium" ražotie vēja tuneļi atrodas Kanādā, Dānijā, Ķīnā, Taizemē, Krievijā, Dienvidāfrikā, Saūda Arābijā, Dienvidkorejā, Kazahstānā, Lībijā un Pakistānā, un tos iecienījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi, piebilda Ķīnasts.

Vēja tuneļu ražotājs "Aerodium" pērn strādāja ar 2,565 miljonu latu apgrozījumu, kas ir gandrīz 18 reižu vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt pretēji zaudējumiem 2009.gadā "Aerodium" gadu pabeidzis ar 143,5 tūkstošu latu peļņu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Aerodium" reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 126 tūkstoši latu. Kompānija pieder Ivaram Beitānam (98,5%) un Ingusam Augstkalnam (1,5%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas