Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vējonis: Latvijai jāvirzās uz bezdeficīta budžetu

Strādājot ar vidēja termiņa budžetu, valdībai būtu svarīgi domāt par bezdeficīta budžetu, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Premjers un prezidents tikšanās laikā pārrunāja ar 2019. gada budžeta sagatavošanu saistītus jautājumus, kā arī Vējonis norādīja uz nepieciešamību vidējā termiņā virzīties uz bezdeficīta budžetu.

"Tas nav gluži 2019. gada budžeta jautājums, bet vidējā termiņā ir jāvirzās uz bezdeficīta budžetu. Mums ir jāveido uzkrājumi, lai pasaules ekonomikai palēninoties, Latvija tam būtu gatava un tas neatstātu negatīvu efektu. Mums ir jāveido iekšējās rezerves," uzsvēra Vējonis.

Vējoņa pausto Kariņš nodēvēja kā atbalstu premjera iniciatīvai virzīties uz bezdeficīta budžetu, tāpēc Kariņš ir gatavs domāt, kā to nodrošināt.

"Virkne ministru norāda, ka ir jāpalielina izdevumi, bet to var tikai tad, ja aug ekonomika. Tomēr nepiekrītu pieejai, ka tiek veidoti jauni parādi un ieviesti jauni nodokļi. Mums ir jāuzlabo ekonomiskā situācija bez parādu uzkrāšanas. Budžeta deficītu var samazināt uz izaugsmes rēķina un ierobežojot izdevumu pieaugumu," stāstīja Ministru prezidents.

Savukārt Vējonis norādīja, ka viens no veidiem, kā mazināt budžeta deficītu, ir izdevumu pārskatīšana, kuras ietvaros iespējams pārliecināties, cik efektīvi tiek izlietoti līdzekļi jau piešķirtiem pasākumiem.

Tāpat prezidents aicināja valdības vadītāju uzmanīgāk attiekties pret izmaiņām nodokļu jomā, lai nodrošinātu valsts budžeta ieņēmumus. "Nodokļu politikai ir jābūt prognozējamai, lai uzņēmēji savu biznesa attīstību varētu plānot vismaz vidējā termiņā," uzsvēra Vējonis.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets šā gada 8.februārī ārkārtas sēdē apstiprināja 2019.gada budžeta rāmi, izdevumus paredzot 9,2 miljardu eiro apmērā, bet izdevumus - 9,4 miljardu eiro apmērā.

2018.gadā budžeta deficīts bija 0,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 198,9 miljoni eiro. Arī 2019.gada budžeta deficīts tiek plānots 0,7% apmērā no IKP.

Top komentāri

nuja
n
Nu, to viņš varēja labāk pateikt saviem partijas biedriem Kučinskim un Danočkai, kuri gada beigās pāri palikušos budžeta līdzekļus izdāļāja mūzikas skolām un rallistiem. Kuri uzskatīja, ka ārkārtas gadījumiem paredzētie līdzekļi ir jāizlieto Porziņģa apdrošināšanai. Kuriem nelikās nekas traks miljonu notrallināt pāvesta vizītei un 60 miljonus 100gades lustēm, kur gāja tik jautri, ka viens sūdīgs koncerts mums izmaksāja 250 000, turklāt rīkotāji tika atlasīti fiktīvā konkursā.
Labais
L
Vējonis savām jaungada izpriecām17-18 gadu mijā iztērēja 42,000 eiro.nodoklu maksātaju naudu.
Labais
L
Ja Vējoņa vadītā valsts pārvaldes banda beigtus zagt un laupīt tad arī var panākt bezdeficīta budžetu.Starp citu Vējonis savām jaungada izpriecām 17-18 gadu mijā iztērēja 42 eiro.nodokļu maksātaju naudu.Ārlietu ministrs Rinkevičš savos braucienos uz ārzemēm vienmēr ņem līdzi savu seks partneri(vīrieti-pedarastu).par kuru tiek maksāts no nodokļu maksātāju kabatas.Par ko vispār runā Vējonis????
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas