Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vēl tikai nedēļu ir iespējams mainīt vēlēšanu iecirkni

Ir palikusi tikai nedēļa, līdz 16. maijam, lai iedzīvotāji mainītu vēlēšanu iecirkni, portālu Diena.lv informēja Kristīne Bērziņa, Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja.

Tā kā pašvaldību vēlēšanās vēlētājiem ir tiesības balsot pašvaldībā, kur bija viņu reģistrētā dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanām vai kur vēlētājam pieder reģistrēts nekustamais īpašums, tad arī iecirkni iespējams mainīt savas pašvaldības ietvaros vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.

Iecirkni ir iespējams mainīt elektroniski, – izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iecirkņa maiņas e-pakalpojumu, vai klātienē, iesniedzot pieteikumu jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē. Mainot iecirkni klātienē uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums, papildus jāuzrāda zemesgrāmata vai izziņa no Zemesgrāmatas par īpašuma piederību.

Pašvaldību vēlēšanas notiks šī gada 3. jūnijā, kuru rezultātā tiks ievēlēti deviņu pilsētu un 110 novada domju deputāti. Vēlētajiem informācija par reģistrāciju savā vēlēšanu iecirknī atbilstoši reģistrētajai dzīvesvietai tika nosūtīta uz deklarētās dzīvesvietas adresi marta beigās.

Iecirkni var uzzināt iecirkņa noskaidrošanas e-pakalpojumā, kas pieejams Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā www.pmlp.gov.lv, vai pa Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālruni 67049999.

Vēlēšanu dienā iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 22.00. Trīs dienas pirms vēlēšanām – 31. maijā, 1. un 2. jūnijā dažas stundas dienā varēs nobalsot arī iepriekš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas