Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ventā Kuldīgas teritorijā izgājis ledus; abpus Kuldīgai izveidojušies vairāki ledus sastrēgumi

Ventā Kuldīgas teritorijā izgājis ledus, un posmos starp Kuldīgu un Skrundu, kā arī starp Kuldīgu un Zlēkām izveidojušies vairāki ledus sastrēgumi, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kuldīgas brigādes komandieris Dzintars Pakalns.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadošā hidroloģe Irēna Nikoluškina, jau vakar vakarā Venta Kuldīgas teritorijā bijusi brīva no ledus.

Ventā izveidojušies arī vairāki ledus sastrēgumi - Pakalna rīcībā ir informācija, ka starp Kuldīgu un Skrundu sastrēgumi izveidojušies divās vietās, savukārt posmā starp Kuldīgu un Ventspils novada Zlēkām - vienā vietā. Tā rezultātā vairākās vietās Ventā cēlies ūdens līmenis un applūduši vietējas nozīmes un meža ceļi. Ziņu par applūdušām mājām Kuldīgas novadā nav.

Pēc Pakalna teiktā, neizbraucams esot vietējās nozīmes ceļš pie Riežupes smilšu alām netālu no Kuldīgas. Kā informēja Pakalns, ūdens līmenis Ventā ir svārstīgs - brīžam tas paceļas un brīžam krītas. "Esam sazinājušies ar Saldus zemessardzes spridzinātāju vienību," pastāstīja Pakalns, skaidrojot, ka vajadzības gadījumā zemessardze spridzinās ledu. Pēc Pakalna domām, ledu Ventā tomēr spridzināt nevajadzēšot, taču precīzi prognozēt pašlaik neko nevarot. VUGD darbinieki nemitīgi šodien turpina uzraudzīt situāciju Ventā.

Kā aģentūru LETA informēja Nikoluškina, Ventā pie Lietuvas robežas ūdens līmenis kopš 19.marta cēlies par 4,14 metriem, taču pēdējā diennaktī ūdens līmeņa celšanās vairs nav bijusi tik strauja - diennakts laikā līmenis pacēlies par 61 centimetru. Nikoluškina atzina, ka "tagad viss ļoti strauji attīstās", un pieļāva, ka Ventas lejtecē pastāv plūdu iespēja.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Ventspils daļas komandieris Andris Šulcs, Ventspils novadā pagaidām teritorijas nav applūdušas. Ventā pie Piltenes un Vārves ūdens līmenis cēlies par 20-40 centimetriem.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucnenieks šodien preses konferencē sacīja, ka pašlaik situācija Ventā Ventspils novada teritorijā nesot kritiska, un prognozēja, ka ledus iešana Ventas lejtecē varētu notikt nedēļas otrajā pusē.

"Divas reizes dienā tiek apkopota informācija par ūdens līmeņa izmaiņām, ko mums sniedz pašvaldības norīkotie pārstāvji katrā pagastā. Pēc pirmās ienākušās informācijas, Zlēkās ūdens līmenis par pusotru metru ir cēlies. Šobrīd tiek novērotas ūdens līmeņa izmaiņas, arī mazās upītēs ir diezgan pacēlies ūdens līmenis, taču nekāda reāla apdraudējuma nav. Droši vien ledus iešana nedēļas otrā pusē varētu sākties," sacīja Mucenieks.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien ap pusdienas laiku Ventspilī uz Ventas bija redzami vismaz 20 zemledus makšķernieki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas