Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ventspils dome prokuratūrai gatavojot aizrādījumu par Ventspils prokuratūras ēkas fasādes slikto stāvokli

Ventspils dome prokuratūrai gatavojot aizrādījumu par Ventspils prokuratūras ēkas fasādes slikto stāvokli.

"Sāpīgs jautājums ir darba apstākļi reģionos. Es jau zinu, ka Ventspils dome gatavo mums aizrādījumu par to, ka prokuratūras ēkai fasāde ir bēdīgā stāvoklī, kas ir jāremontē," trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Šāda ģenerālprokurora atbilde dažos deputātos sev zināmu iemeslu dēļ izraisīja smaidu. Ģenerālprokurors gan uzreiz piebilda: "Nē tas ir objektīvi, tas tiešām tā ir. Jāremontē ir, jo vizuāli tiešām tā ir. Ventspils prokuratūrā remonta nav bijis kopš 90.gadiem. Tas ir viens no prioritārajiem, bet mēs dalām posmos, jo uzreiz nevaram pavilkt to remontu. Vērsīsimies nekustamo īpašumu aģentūrā, ja viņiem ir kaut kas saprātīgāks, ko piedāvāt, jo tā ēka ir par lielu mums. Mums nevajag tik daudz. Tur iekšā ir arī Drošības policija, pirmais stāvs stāv tukšs."

Kalnmeiers arī informēja, ka problēmas ir arī Jēkabpils rajona prokuratūrā, jo telpas šai prokuratūrai tiek uzteiktas, līdz ar to nākamgad martā šīs telpas varētu būt jāpamet.

Valsts nekustamo īpašumu aģentūra pašlaik neko saprātīgu Jēkabpils prokuratūrai nespējot piedāvāt, tāpēc acīmredzot būs jāmeklē telpas privātajā sektorā. Tas gan nonāk pretrunā ar atziņu, ka maksimāli jāizmanto valsts īpašums, norādīja ģenerālprokurors.

"Ja valdība būs tikpat atsaucīga kā šogad, ļaujot pārdalīt līdzekļus, tad prokuratūra nākamgad izdzīvos," viņš sacīja.

Neskatoties uz pieminētajām problēmām ar reģionu prokuratūrām, ģenerālprokurors arī minēja pozitīvas pārmaiņas galvaspilsētā, proti, prokuratūras pārraudzībā esošais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests plāno pārcelties uz jaunām telpām pie Vācijas vēstniecības Raiņa bulvārī 15. Dienesta vecajās telpās prokuratūras namā Kalpaka bulvārī ievāksies Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļa un Sevišķā lietvedība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas