Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Vērtē iespēju uz laiku ierobežot arī ambulatoro pakalpojumu sniegšanu

Veselības ministrijā (VM) tiek vērtēta iespēja rosināt valdību Latvijā uz laiku ierobežot arī ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma pastāstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Tas varētu tikt darīts, ņemot vērā lielo skaitu stacionēto Covid-19 pacientu un veselības aprūpes sistēmas ierobežoto kapacitāti.

Šodien par minēto jautājumu notiks apspriešanās ministrijā, un, ja tiks atzīts, ka tas ir nepieciešams, tad jau rīt, 29.decembrī, šis jautājums varētu tikt virzīts izskatīšanai valdībā, informēja ministre.

Politiķe norādīja, ka ambulatorie pakalpojumi varētu tikt ierobežoti no nākamā gada sākuma uz noteiktu laiku.

Viņa arī piebilda, ka par divām nedēļām varētu tikt pagarināts plānveida stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu ierobežošanas termiņš. Patlaban ir noteikts, ka plānveida stacionārās palīdzības sniegšana slimnīcās ir pārtraukta no 23.decembra līdz nākamā gada 4.janvārim.

Ministre gan atzina, ka ilgāk par mēnesi plānveida stacionāro pakalpojumu sniegšanu apturēt nedrīkstētu, jo jāapzinās, ka ir cilvēki arī ar citām slimībām, kurām nepieciešama ārstēšana un aprūpe.

Kā ziņots, 22.decembrī valdība un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika nolemts no 23.decembra uz divām nedēļām pārtraukt plānveida stacionārās palīdzības sniegšanu slimnīcās, ņemot vērā pieaugošo Covid-19 pacientu skaitu tajās.

Covid-19 pacientiem palīdzības sniegšana ir neatliekama, jo viena no jaunā koronavīrusa izpausmēm ir apgrūtināta elpošana, un tā nevar pagaidīt, toreiz skaidroja Viņķele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas