Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vērtēs akadēmiskā personāla terminēto darba līgumu atbilstību Satversmei

Gan Augstākās izglītības padome (AIP), gan Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) cer, ka Satversmes tiesa (ST) varētu atcelt normas, kas ierobežo termiņu, uz cik ilgu laiku tiek slēgts darba līgums ar akadēmiskajā amatā ievēlētu personu, tajā skaitā profesoriem. Jautājums, vai ar citu mehānismu var gūt pārliecību par personāla kvalifikāciju?

Top komentāri

Viks
V
Ir pienācis laiks patīrīt akadēmisko vidi. Nav normāli, ka vieni un tie paši profesori sēž krēslos n-tās desmitgades, lai arī nav ne zinātniskās publikācijas, ne jebkādi citi sasniegumi akadēmiskajā vidē. Atklāts konkurss veicinās augstākās izglītības attīstību Latvijā. Pirmspensijas profesorus, protams, var saprast. Ko viņi darīs, ja zaudēs vietu? Būs jāsāk dzīvot reālā pasaulē.
santa
s
Esmu "akadēmiskais personāls"un domāju ka šie terminētie līgumi ir pareizi, jo mērķēti uz sasniegumu gūšanu (kvalifikācija ir jānopelna). Drīzāk prettiesiski ir tie terminētie līgumi, kas tiek pārslēgti katru semestri - tam nav sakara ar ievēlēšanu, bet gan ar finansējumu. Diemžēl stundas likme visu laiku krīt.
pētniece
p
Pilnībā piekrītu terminētajam līgumam, lai gan pati esmu pirmspensijas vecumā. Zinātniekiem, kuriem ir publikācijas Scopus un Web of Science datu bāzēs, kuri strādā projektos, vai vada projektus, nebūtu jābaidās no tā, ka atkārtoti neievēlēs. Jebkura zinātniski pētnieciska iestāde būs ieinteresēta paturēt vai piedāvāt darbu šādam zinātniekam. Ar mūsu institūtā ir pensijas vecuma zinātnieki, kuri gadiem nav uzrakstījuši publikācijas, neraksta zinātnisko projektu pieteikumus un nestrādā projektos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas