Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vērtēs, vai atbrīvot no amata alkohola reibumā pie stūres aizturēto Kuldīgas policistu

Piecas diennaktis aresta, 400 latu naudassods un aizliegums sēsties pie stūres uz vienu gadu - šādu sodu tiesa piespriedusi Kuldīgas novada Pašvaldības policijas priekšniekam Guntim Putniņam, kurš bija sēdies pie stūres 1,04 promiļu reibumā.

Portāls rekurzeme.lv, atsaucoties uz laikrakstu Kurzemnieks, ziņo, ka Kuldīgas novada dome savukārt sola lemt, vai G.Putniņu atstāt amatā un vai ļaut viņam arī turpmāk darboties Kuldīgas novada domes Administratīvajā komisijā, kas nosaka sodus citiem.

Domē informēja, ka G.Putniņam patlaban ir slimības lapa un viņš nav ticies ar domes vadību. Lai izlemtu par viņa turpmāko likteni, vispirms tiks prasīti paskaidrojumi. Pirms paskaidrojumu saņemšanas domē arī nesniedza vērtējumu par G.Putniņa rīcību.

G.Putniņu nejauši aizturējis Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas komandieris Ingus Ukstiņš. Tas noticis 17.aprīlī ap trijiem naktī Kuldīgā, kad I.Ukstiņš profilaktiski pārbaudījis, kā strādā viņa padotie.

Kuldīgas novada Pašvaldības policijas priekšnieks stūrējis privāto automašīnu Audi 80. Savu amatu un identitāti G.Putniņš atklājis, kad policisti sākuši rakstīt protokolu. Viņš nav lūdzis kaut ko sarunāt, uzsver I.Ukstiņš un piebilst, ka savā praksē tik augstu amatpersonu pārkāpumā pieķēris pirmo reizi.

Tiesas lēmumu G.Putniņš varēja pārsūdzēt līdz otrdienai. Šorīt iesniegums nebija saņemts, taču, ja tas sūtīts pa pastu, tas varētu nonākt tiesā vēlāk.

Portāls atgādina, ka šis nav pirmais gadījums, kad augsta amatpersona pieķerta braucam dzērumā. Piemēram, pirms vairākiem gadiem par šādu pārkāpumu darbu zaudēja toreizējais Ceļu satiksmes drošības direkcijas Liepājas rajona nodaļas priekšnieks Ivars Ķervis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas