Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Veselības inspekcija neiesaka peldēties Saulkrastu peldvietā Rūķīši, bet atļauj Lucavsalā

Veselības inspekcija (VI) neiesaka peldēties Saulkrastu peldvietā "Rūķīši", savukārt atceļ ieteikumu nepeldēties Lucavsalas peldvietā Rīgā.

Kā informēja VI, šonedēļ veiktas šajā sezonā pēdējās peldūdens kvalitātes pārbaudes, kuru laikā peldvietā "Rūķīši" konstatēts paaugstināts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Citās oficiālajās peldvietās peldēties atļauts, arī Lucavsalas peldvietā Rīgā, kurā pēdējās divas nedēļas bija spēkā ieteikums nepeldēties. VI saņēmusi informācija no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), ka 19.augustā atkārtoti ņemtajos peldūdens paraugos Lucavsalas peldvietā enterovīrusi nav konstatēti.

Valsts apmaksāts peldūdens kvalitātes monitorings šovasar tika veikts 51 oficiālajā peldvietā - 36 Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastē un 15 iekšzemes ūdeņos.

Papildus 19 pašvaldības šogad veica peldūdens kvalitāti par saviem līdzekļiem savas teritorijas neoficiālajās peldvietās, pārbaudot vairāk nekā 100 peldvietas.

Šogad kopumā visās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte ir bijusi laba, secinājusi VI. Peldēšanās aizliegums mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ nebija noteikts.

Izvērtējot informāciju par neoficiālajām peldvietām, secināts, ka visbiežāk ierobežojumi peldēties tika noteikti Daugavas peldvietās Rīgas apkārtnē. Paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ aizliegums peldēties bija noteikts trīs reizes, bet sešas reizes Daugavā bija ieteikts nepeldēties.

Citās Latvijas peldvietās ieteikums nepeldēties bija noteikts astoņas reizes.

"Novēlam izmantot pēdējās siltās vasaras dienas un vēl pagūt izbaudīt ūdens priekus, izturoties saudzīgi un atbildīgi pret apkārtējo vidi. Oficiālā peldsezona noslēdzas 15.septembrī," atgādina VI. Oficiālā peldsezona sākās 15.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas