Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Veselības inspekcijas vadītājam izteikts rājiens par nepamatotu darbinieka atlaišanu

Veselības inspekcijas (VI) vadītājam Egilam Harasimjukam izteikts rājiens par kāda ierēdņa nepamatotu atlaišanu un vēlāk tiesas spriedumam neatbilstošu atjaunošanu darbā, aģentūrai BNS pavēstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Disciplinārlieta pret Veselības inspekcijas vadītāju tika ierosināta šā gada septembrī, pamatojoties uz Veselības ministrijas dienesta pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem, kas saistīti ar valsts civildienesta attiecību izbeigšanu ar inspekcijas ierēdņiem un Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu nama sprieduma par atjaunošanu amatā izpildi.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija norāda, ka VI vadītājs ar savu rīcību nav nodrošinājis atsevišķu iestādes administratīvā darba jomu tiesiskumu un ir pieļāvis savu pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

Harasimjuks bija atlaidis no darba divus ierēdņus, no kuriem viens atbilstoši tiesas spriedumam darbā bija atjaunots – tomēr Harasimjuks nebija viņu atjaunojis iepriekšējā amatā attiecīgajā VI reģionālajā iestādē, bet gan citur, tādējādi pieļaujot disciplinārpārkāpumu. VM šo lēmumu anulējusi un atjaunojusi ierēdni iepriekšējā amatā, paskaidroja Šneiders.

Pamatojoties uz šiem pārkāpumiem, Harasimjukam piemērots disciplinārsods – izteikts rājiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas