Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VI: Covid-19 vakcīnas Latvijā uzglabātas atbilstoši zāļu ražotāju noteiktajām prasībām

Latvijā vakcīnas pret Covid-19 tiek uzglabātas atbilstoši zāļu ražotāja noteiktajām prasībām un to kvalitāte ir saglabāta visos to izplatīšanas posmos, pārbaudēs secinājusi Veselības inspekcija (VI).

Kā aģentūru LETA informēja VI, tā 19.februārī beigusi visaptverošu pārbaudi par Covid-19 vakcīnu uzglabāšanas un transportēšanas apstākļiem no ražotājiem līdz vakcīnu uzglabātājiem valstī, kā arī to piegādēm līdz vakcinācijas vietām, noslēdzot to ar Valsts asinsdonoru centra pārbaudi.

VI skaidroja, ka lielāka uzmanība tiek pievērsta tām vakcinācijas iestādēm, kas veic vakcināciju lielam personu skaitam, piemēram, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai, Rīgas Austrumu klīniskai universitātes slimnīcai, Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai, kā arī tām vakcinācijas iestādēm, kas pastiprināti veic vakcināciju sociālās aprūpes centros, gan arī tādos sociālos aprūpes centros, kas paši veic vakcināciju.

Pārbaužu laikā veiktas gan telpu un nepieciešamo piederumu atbilstības pārbaudes, gan arī vakcinācijas process iestādē, sākot no personas vēlmes vakcinēties līdz pat brīdim, kad persona ir vakcinēta. Līdztekus vērā tiek ņemta personas novērošana pēc vakcinācijas.

Inspekcijā uzsvēra, ka vakcinācijas iestādes patlaban pilda svarīgāko uzdevumu Covid-19 pandēmijas mazināšanā, tāpēc tā uzticas tām kā profesionālām veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējām un sadarbojas ar tām, sniedzot nepieciešamo atbalstu.

Kā nozīmīgu vakcinācijas uzraudzības procesa sastāvdaļu, VI minēja prioritāri vakcinējamo personu kārtības ievērošanu.

"Šāda kārtība tika veidota ar mērķi vakcinēt tās personas, kas ir pakļautas vislielākajam riskam inficēties ar Covid-19 vīrusu un tām vakcinācija ir visvairāk nepieciešama, lai novērstu smagu slimības gaitu, kas var beigties pat ar cilvēka nāvi," skaidroja VI pārstāvji. Tika minēts, ka ir nozīmīgi, ka šīs personas tiek vakcinētas ātrāk par pārējām personām un vakcinācijas process ir iespējami raits.

"Tādējādi, ar mērķtiecīgas vakcinācijas palīdzību, vīrusa izplatība tiktu apturēta tā izplatības nozīmīgākajos posmos. Savukārt ja šāda kārtība netiek ievērota, mēs paildzinām vīrusa radītās sekas, kas skar mūs visus un valsts atgriešanos pie ierastās dzīves kārtības," piebilda inspekcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas