Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VID atjaunojis parādnieku datubāzes darbību

Ceturtdien, 9.maija pēcpusdienā, tika atjaunota Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu un nodevu parādnieku datubāzes darbība, portālu Diena.lv informēja VID.

VID informēja, ka, lai samazinātu varbūtību, ka parādnieku datubāzē kā nodokļu parādi tiek iekļauta informācija par nodokļu maksājumu, kas ir samaksāts, bet informācija par to vēl nav nonākusi VID rīcībā, datubāzē veikti uzlabojumi. Veikto uzlabojumu rezultātā turpmāk datubāzē netiks iekļauta informācija par tiem nodokļu maksātāja nodokļu maksājumiem, kuru samaksas termiņš iestājas piecas darba dienas pirms datubāzes aktualizēšanas datumiem.

Informācija, kas tiek atspoguļota Publiskajā VID administrēto nodokļu un nodevu parādnieku datubāzē, tiek apkopota no vairākām informācijas sistēmām, tajā skaitā no Valsts kases. Ņemot vērā, ka informācija par veiktajiem starpbanku maksājumiem no Valsts kases VID rīcībā nonāk ar laika nobīdi, kas var būt līdz pat piecām dienām, iepriekš datubāzē kā nodokļu parādi tika atspoguļota informācija arī par tiem nodokļu maksājumiem, kas veikti, ievērojot normatīvajos aktos noteiktos samaksas termiņus, bet par kuriem, ņemot vērā starpbanku veikto maksājumu laika nobīdi, VID rīcībā vēl nebija informācijas.

Šobrīd izstrādāts risinājums paredz, ka datubāzes aktualizēšanas dienās - mēneša 7. un 26.datumā - datubāzē netiks iekļauta informācija par nodokļu maksātāju nodokļu maksājumiem, kuru samaksas termiņš iestājas piecas darba dienas pirms datubāzes aktualizēšanas datumiem. Tādējādi tiek novērsts risks, ka datubāzē kā nodokļu parādi tiek atspoguļota informācija par nodokļu maksātāja veiktajiem maksājumiem, par kuriem, ņemot vērā starpbanku veikto maksājumu laika nobīdi, informācija vēl nav nonākusi VID rīcībā.

Tomēr VID vērš uzmanību, ka gadījumos, ja nodokļu maksātājs nodokļu maksājumu, kura samaksas termiņš ir bijis senāks par piecām darba dienām pirms datubāzes aktualizēšanas datuma, būs veicis, neievērojot noteikto samaksas termiņu, informācija par nodokļu parāda esamību var tikt atspoguļota datubāzē arī tādā gadījumā, ja maksājums veikts piecu darba dienu laika posmā pirms datubāzes aktualizēšanas datuma un VID rīcībā vēl nebūs nonākusi informācija par maksājuma veikšanu.

VID vadība vēlreiz atvainojas nodokļu maksātājiem, par kuriem informācija VID administrēto nodokļu un nodevu parādnieku datubāzē tika iekļauta, neraugoties uz to, ka nodokļu maksājumi tika veikti normatīvajos aktos noteiktajos termiņos, bet par kuriem dažādu objektīvu iemeslu dēļ VID vēl nebija saņēmis informāciju.

Jau ziņots, ka VID veidotajā nodokļu parādnieku datubāzē tika iekļauti mazumtirdzniecības veikalu tīkli Maxima Latvija un Rimi Latvia, lai gan uzņēmumiem nebija nodokļu parādu.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas