Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieku Buriju pārceļ darbā uz Nodokļu piedziņas pārvaldi

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar šo nedēļu līdzšinējo Muitas kriminālpārvaldes direktoru Marjanu Buriju pārcēlis darbā Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā.

Burijs, kurš joprojām atrodas darba nespējas atvaļinājumā, sacīja, ka ir informēts par pārcelšanu. Ar VID viņam bijusi sarakste, taču ieņēmumu dienests, pat neuzklausot viņa viedokli, pieņēmis lēmumu par pārcelšanu. Burijs sacīja, ka šādās situācijās ierēdņu tiesības ir ļoti ierobežotas, turklāt viņš notikušo negrib "pārvērst par karu" ar VID.

Savukārt VID Burija pārcelšanu skaidro ar nepieciešamību nodrošināt labu pārvaldību un civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, veicināt ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, kā arī, "ņemot vērā ierēdņa administratīvās vadības prasmes un iemaņas, teorētiskās zināšanas, praktisko darba pieredzi un amatam atbilstošo izglītību".

Burijs gan pauda pretēju uzskatu, sakot, ka viņa pārcelšanas pamatā ir viens dokuments, ko viņš pats nav redzējis, proti, Ģenerālprokuratūras atzinums par situāciju Muitas kriminālpārvaldē. Burijs lūdzis viņu ar šo dokumentu iepazīstināt, taču VID to darīt atteicies.

Lai gan viņam attiecībā uz pārcelšanu esot cits viedoklis, tautas valodā sakot, "spirināties pretī" Burijs nedomā. Viņš sacīja, ka pēc darba nespējas lapas noslēgšanas turpinās darbu jaunajā amatā, jo viņam ir jāuztur ģimene. "Muitas kriminālpārvalde ir saglabāta, kas ir galvenais," rezumēja Burijs.

VID Sabiedriski attiecību daļā uzzināja, ka Burijs amatā pārcelts ar 22.augustu, saglabājot līdzšinējo mēnešalgu un noteikto piemaksu par speciālo dienesta pakāpi.

Burija vietā VID Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā, savukārt, pārcelts līdzšinējais VID Muitas pārvaldes direktora vietnieks Edijs Ceipe, bet Ceipes līdz šim ieņemtajā amatā -VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas vadītāja Sandra Kārkliņa-Ādmine.

VID norāda, ka Burija galvenie uzdevumi VID Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā būs uzlabot VID darba organizāciju un kvalitāti, paaugstināt nodokļu parādu piedziņas darba efektivitāti un pilnveidot nodokļu parādu piedziņas darbu, centralizējot visu VID nodokļu parādu piedziņas procesu un izveidojot vienotu integrētu parādu administrēšanas vadību.

VID atzīmē, ka tas ir tiesīgs ierēdni citā amatā pārcelt arī viņa darba nespējas laikā. Iestādes pienākumos ir ierēdni par pārcelšanu informēt un dot iespēju viņam par pārcelšanu izteikties. Ierēdņa piekrišana pārcelšanai nav obligāta.

Kā iepriekš informēja VID, Burija pārcelšana ir saistīta ar Ģenerālprokuratūras 2011.gada 4.jūlija atzinumā par VID Muitas kriminālpārvaldes darbu minētajiem būtiskajiem trūkumiem un nepilnībām šīs pārvaldes līdzšinējā izlūkošanas un operatīvajā darbībā.

Savukārt TV3 raidījums Nekā personīga jau iepriekš ziņoja, ka Burija vietā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka amatā plānots iecelt Muitas pārvaldes direktora Tāļa Kravaļa vietnieku Ceipi, kuru Vladimirs Vaškevičs ar kukuļu palīdzību esot centies no amata atcelt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas