Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VIDEO: Kā notiek aplokšņu algas izmaksa Tokyo City

Saistībā ar aizdomām par aplokšņu algu maksāšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Tokyo City, Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policija sākusi kriminālprocesu, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens.

Raidījuma žurnāliste aptuveni piecus mēnešus uzņēmumā strādāja par trauku mazgātāju, par savu darbu daļu no algas saņemot aploksnē. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), komentējot žurnālistu atklātos faktus norāda, ka šajā gadījumā drīzāk ir runa par uzņēmuma bezkaunību, jo nodokļu lielums sabiedriskās ēdināšanas nozarē esot optimāls, un citi uzņēmēji varot atļauties strādāt godīgi. Jautāta, kā reaģēt Tokyo City klientiem šādā situācijā, ministre norādīja, ka viņa vietās, kur ir aizdomas par šmaukšanos ar nodokļiem, neēdot.

Kopš šī gada sākuma aplokšņu algas maksāšana saskaņā ar likumu ir krimināli sodāma darbība. Lai arī bijušas diskusijas, ka atbildība būtu jāpiemēro arī aplokšņu algas saņēmējam, šobrīd šāda norma nav.

Pirms aptuveni diviem gadiem par izvairīšanos no nodokļu nomaksas tika pieķerts liels šīs jomas uzņēmums Gan Bei, kura amatpersonas rezultātā saņēma nosacītus sodus, un uzņēmums samaksāja aptuveni vienu miljonu eiro valsts budžetā. Toreiz gan aplokšņu algu fakts netika pierādīts, apsūdzības izrietēja no manipulācijām ar kases aparātiem.

Raidījums atklāja, ka aplokšņu algas Tokyo City saņem kā trauku mazgātāji, tā arī viesmīļi, pavāru palīgi un pavāri, un raidījuma žurnāliste video fiksējusi, kā tas notiek dzīvē.

Tokyo City restorāni pieder trim uzņēmumiem Resto Court, Restograd un firmai Stollons, kuru kopējā peļņa pēdējos divos gados bija aptuveni 1,3 miljoni eiro. Par visu šo uzņēmumu patieso īpašnieku tiek uzskatīts Krievijas pilsonis Sergejs Simarjovs, kurš bija arī klāt pirmā Tokyo City restorāna atvēršanā 2010.gadā un kuram Santpēterburgā pieder aptuveni 40 “Tokyo City” restorāni.  

Top komentāri

auditors
a
es jau sen , sen rakstīju , kāpēc mumsm tik liela 'mellā ekonomika salīdzinot ar leišiem , tāpēc , ka pie mums vairākumā krievu bizness, nu un kas tagad ar krieviuem būs? nedrīkstam taču aiztikt, deputāta piegulētāja ,arī krievene , arīdzan turpinā strādāt
ooo
o
nesaprotu kur roda tie cilveki kas tur pa 2.50euro/h strada, uz rokas un vel pa 10-16h. ta tak nav dzive, bet vergosana burtiski. es sen butu lidmasina ieksa un rietumos, ja man tad situacija rastos...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas