Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vides aizsardzības klubs aicina Kučinski izvērtēt sabiedrības informēšanu ārkārtas situācijās

Vides aizsardzības klubs (VAK) ir nosūtījis vēstuli Latvijas premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS) ar lūgumu izvērtēt Latvijas atbildīgo glābšanas un pašvaldības dienestu savstarpējo sadarbību, informējot sabiedrību par ugunsgrēku Olaines ķīmisko atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "BAO", aģentūrai LETA pavēstīja VAK pārstāve Elita Kalniņa.

Vēstulē skaidrots, ka apkaimes iedzīvotāji par notikumiem izgāztuvē uzzinājuši "tikai rīta ziņās". Tajā uzsvērts, ka no ugunsgrēka sākšanās brīža līdz rītam iedzīvotājiem nebija iespējams saņemt informāciju par notiekošo.

VAK vēstulē pauž, ka "Latvijai ir nopietni jāpievēršas valsts un pašvaldību dienestu darbības saskaņotībai".

Kā ziņots, naktī uz 29.jūniju bīstamo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma AS "BAO" teritorijā Olainē izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aģentūrai LETA apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece un uzņēmuma vadītājs Vilgerts.

Vilgerts sacīja, ka uzņēmuma darbības laikā līdz šim šāda situācija nav notikusi, un, pēc viņa teiktā, nav racionāla iemesla, kādēļ izcēlies ugunsgrēks, kas "BAO" radījis zaudējumus vairāku tūkstošu eiro apmērā. Taujāts, vai uzņēmumam ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, "BAO" valdes priekšsēdētājs šādu iespēju neizslēdza, piebilstot, ka uzņēmums situāciju varēs plašāk komentēt, kad tiks izanalizēti teritorijā izvietotie video kameru ieraksti un atbildīgie dienesti būs veikuši visas nepieciešamās darbības. "Baidos pāragri izdarīt kādus secinājumus," viņš uzsvēra.

VUGD uzsvēra, ka iedzīvotāju evakuācija nav nepieciešama, kā arī nav ierobežojumu, lai izietu no telpām.

Izsaukums tika saņemts īsi pēc pusnakts. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka degšana notiek lielā platībā un pastāv uguns izplatības draudi. Plkst.5.18 ugunsgrēku izdevās lokalizēt un tajā kopumā 1500 kvadrātmetru platībā dega nojume, angārs, divstāvu celtniecības vagoni, divi traktori, viena kravas automašīna un mazuts ar eļļu.

Top komentāri

TrollisJT
T
Kur problēma... katrā ģimenē ir pa trīs un vairāk mobilie telefoni...!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UN KUČINSKA KUNGS ! VAI INVALĪDIEM PAR VIŅU ELEKTRISKAJIEM SKŪTERIEM NEESI AIZMIRSIS SAMAKSĀT ?
Seniors
S
Ka Gerhards GRIB , ta ari SVILINAS !!!Kur , tadu KEMU , izvirzijusi amatam ???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas