Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Vienotības Ētikas komisija varētu vērtēt Grestes atgriešanos PV struktūrā

Partijas Vienotība Ētikas komisija varētu izvērtēt partijas biedra Mārtiņa Grestes atgriešanos uzņēmuma Pasažieru vilciens (PV) struktūrā, no kuras viņam nācās aiziet dēļ skandāla par viņa auto līzinga apmaksāšanu no pārvadātāja naudas, ziņo Latvijas Radio.

PV vadība skaidro, ka Greste atzīts par piemērotāko vairāku kandidātu vidū, tādēļ arī iecelts par vilcienu remontuzņēmuma vadītāju.

Kā vēstīts, Gresti no PV valdes atsauca pagājušā gada oktobrī, kad atklātībā bija nācis fakts, ka Vienotības biedrs izkārtojis, ka par viņa līzingā paņemto automašīnu Mercedes divu gadu garumā maksājis valsts uzņēmums. Pats Greste portālam pietiek.com skaidroja, ka viņam kā valdes loceklim nepieciešama mašīna un pārņemt līzingu pārvadātājam bija izdevīgāk, nekā pirkt jaunu spēkratu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Grestes rīcībā saskatīja interešu konfliktu, taču lietu neuzsāka, jo bija iestājies noilgums.

Skandāls Grestem maksāja amatu, taču aizvadītajā nedēļā Vienotības biedrs bez konkursa iekārtots PV meitasuzņēmuma VRC Zasulauks valdē un ievēlēts par priekšsēdētāju. Līdz ar viņu valdē iecelts Valters Grīnvalds, kurš nesen zaudēja vietu airBaltic padomē.

Vagonu remontuzņēmums VRC Zasulauks pieder valstij kopā ar Rīgas vagonbūves rūpnīcu, kas kopā ar spāņiem startēja apturētajā jauno vilcienu iepirkumā. PV vadītājs Artis Birkmanis vadības maiņu skaidro ar meitaskompāijas attīstības plāniem. Birkmanis stāsta, ka VRC Zasulauks vadībai apzināti vairāki kandidāti, no kuriem Greste bijis piemērotākais. Ar viņu pašu Latvijas Radio neizdevās sazināties.

Vienotības Ētikas komisijas loceklis Uldis Martinsons nesteidzas vērtēt Grestes iecelšanu jaunajā amatā. Martinsons gan ir pārliecināts, ka Greste vairs tā nerīkotos. Martinsons neizslēdz, ka Vienotības Ētikas komisija izvērtēs Grestes atgriešanos PV, taču nevarēja pateikt, kad tas varētu notikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas