Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vienots štābs

Jau sen lolotajai idejai par vienotu valsts īpašumu pārvaldīšanu ir daudzi plusi. Piemēram, neveidojas konfliktsituācijas, ja dažādu politisko spēku pārvaldītām ministrijām katrai ir ko teikt par vienu un to pašu īpašumu (klasisks gadījums - airBaltic). Īpašumu apsaimniekošana kļūst jēdzīgāka un lētāka (piemēram, vieglāk izskaust situāciju, ka valsts īpašumā esošs nekustamais īpašums nosaka neadekvātu īres maksu valsts iestādei).

Ir arī riski. Jo ietekmīgāka iestāde ar lielāku kontroli pār dziļāku naudas plūsmu, jo lielāka jezga ap tās vadību. Jāņem vērā, ka Latvijas valstij joprojām pieder ļoti dažādi īpašumi, tātad, lai to specifika tiktu ņemta vērā, jaunveidojamā pārvaldošā iestāde varētu uzblīst. Tomēr jebkurā gadījumā virziens ir pareizs.

Kustība tajā notiek lēni - iesaistītās amatpersonas par iemeslu min gaidāmās politiskās izmaiņas. Tomēr jāņem vērā arī tas, ka šāda īpašumu inventarizācija spiestu risināt arī citus sasāpējušus jautājumus. Piemēram, jo īpaši dažādu kultūras celtņu gadījumā nereti saduras valsts un pašvaldības intereses, proti, īpašums it kā pieder vienam, radošo saturu finansē otrs, piedevām mūžīgā aicināšana piedalīties ar finansējumu ar saukli «vai tad jums pašiem nemaz nevajag?!». Šajā procesā var nākties saskarties arī ar nepieciešamību prognozēt, kādas varētu būt valsts vajadzības un intereses attiecībā uz privātīpašumiem, kuru īpašnieki netiek galā ar to uzturēšanu/attīstīšanu, savukārt valsts interesēs ir nepalaist situāciju pašplūsmā (te runa ir gan par arhitektūras un dabas pieminekļiem, gan pat stratēģiski svarīgiem biznesa uzņēmumiem).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas