Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Viens no inficētās Polijas vistas gaļas izplatītājiem sola atsaukt produktu partijas

Viens no Polijas uzņēmumā iepirktās un piesārņotās vistas gaļas iepircējiem un izplatītājiem - SIA EVBL - sola atsaukt visas produktu partijas, kuras sadalītas no Polijas uzņēmuma piegādātajām izejvielām.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien publiski paziņoja, ka dienests līdz šim ir konstatējis četras piesārņotas putnu gaļas partijas, kas ražotas Polijas uzņēmumā Cedrob S.A., un aicina Latvijas pārtikas produktu ražotājus un izplatītājus izvērtēt savu sadarbību ar šo Polijas uzņēmumu.

EVBL advokāts Olafs Cers aģentūru LETA informēja, ka PVD ir paņēmis no EVBL Polijas izcelsmes broileru gaļas paraugus analīžu veikšanai un secinājis, ka produktos ir konstatēta salmonella. Tagad uzņēmums informēšot visus klientus, kuriem ir piegādāta Polijas izcelsmes sadalīta broileru gaļa, un atsaukšot visas partijas, kuras sadalītas no Polijas uzņēmuma izejvielām.

Šie produkti tiks nogādāti atpakaļ Polijas uzņēmumam vai iznīcināti. Visus procesus stingri uzrauga PVD un par situāciju informēts arī Polijas uzņēmums, kuram pieprasīti paskaidrojumi. Patlaban EVBL sadarbību ar Polijas uzņēmumu ir pārtraucis un sācis sadarbību ar citu uzņēmumu, kurš garantē kvalitāti, informēja Cers.

"Veicam operatīvu darbu, lai uzlabotu iekšējās kontroles procesus un sadarbojamies ar PVD, lai ātri un efektīvi atrisinātu situāciju un nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos," norādīja Cers.

Jau vēstīts, ka PVD konstatējis salmonellas Polijas izcelsmes putnu gaļā. Salmonella enteritidis baktērija konstatēta SIA Gaļsaimnieks ņemtajos Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugos, kā arī SIA EVBL ņemtā Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugā.

PVD informēja, ka ārpuskārtas pārbaude kompānijā Gaļsaimnieks notika pēc tam, kad tika konstatēts, ka tas piegādā putnu gaļu SIA Baltic Restaurants Latvia, kas savukārt nodrošināja ēdināšanas pakalpojumus gan Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm laikā, kad tur tika konstatēti saslimšanas gadījumi ar salmonelozi, gan arī tirdzniecības centra Stockmann darbiniekiem.

Savukārt kompānija EVBL pārbaudīta pastiprināto pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanas uzņēmumu pārbaužu ietvaros, kas tika sāktas pēc bērnu saslimšanas gadījumiem Siguldā.

Abos gadījumos Salmonella enteritidis konstatēta izejvielā, ko piegādājis Polijas uzņēmums Cedrob S.A..

Par konstatēto PVD informēs arī Polijas pārtikas apriti uzraugošo dienestu, kā arī ziņos Eiropas Savienības Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ir vairāki desmiti uzņēmumu, kuriem piegādāta gaļa no Polijas, kurā konstatēja salmonellu. Tostarp visvairāk attiecīgās partijas gaļa vispirms piegādāta EVBL saldētavai Kuldīgas šosejā 96 - 2288 kilogrami, Igaunijas uzņēmuma Vicarelli Saare - 429 kilogrami, Igaunijas uzņēmumam Vicarelli, Maksi kook - 397 kilogrami, uzņēmumam Kita 18 Rencēnu ielā, Rīgā - kopumā 325 kilogrami, Bidfood Lubānas ielā, Rīgā - 291 kilograms, Ādažu desu darbnīcai Jūrmalā - 284 kilogrami, Serenum Ventspilī - 219 kilogrami, Jelgavas tirgum - 151 kilograms. Mazākos apjomos šī gaļa piegādāta ēdināšanas uzņēmumiem ar vairākām ēstuvēm - Tiamo grupai, Aniva, Fristar, Žaks 2, Vita mārkets, Diāna.

Šie vairāki desmiti uzņēmumu tālāk ar šo gaļu ir apgādājuši lielu skaitu izglītības iestāžu visā Latvijā. Lielākā no pašvaldībām, kura saņēmusi šādu gaļu, ir Rīga, kam seko Liepāja, Ogre, Ventspils, Jelgava un Pierīga.

 

Top komentāri

Aleluja
A
Ja pārvarētu skopumu, visus bērnudārzus un skolas varētu ar Latvijas produktiem nodrošināt, bet tas taču nav iespejams!
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Inficētā Polija!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas