Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Savukārt LDz Cargo izmaksas vilciena bojājuma novēršanai, pēc sākotnējiem aprēķiniem, varētu būt 20 000 eiro

Vilcienu un auto sadursme Dārziņos PV radījusi aptuveni 10 000 eiro lielus zaudējumus

Otrdienas vakarā Dārziņos notikušā dzelzceļa negadījuma dēļ AS Pasažieru vilciens (PV) radušies zaudējumi varētu sasniegt 10 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers.

Viens no negadījumā iesaistītajiem bijis kravas vilciens, otrs - pasažieru. Ālers norādīja, ka pasažieru vilcienam nodarītā bojājuma novēršanas izmaksas vēl tiek aprēķinātas, taču tās provizoriski varētu būt no 1000 līdz 5000 eiro.

Savukārt aptuveni 5000 eiro zaudējumi radās saistībā ar neveiktajiem reisiem, autobusu nodrošināšanu un pasažieru nogādāšanu galamērķī.

AS Latvijas Dzelzceļš pārstāvis Māris Ozols aģentūrai LETA pastāstīja, ka koncerna uzņēmuma LDz Cargo izmaksas vilciena bojājuma novēršanai, pēc sākotnējiem aprēķiniem, varētu būt 20 000 eiro.

Vienlaikus nav aprēķināti negūtie ieņēmumi no LDz infrastruktūras lietošanas maksas par stundām, kurās satiksme bija apturēta.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā pēc divu vilcienu un automašīnas sadursmes Dārziņos tika slēgta dzelzceļa satiksme posmā starp Salaspili un Rīgu. Dzelzceļa satiksme uz laiku tika slēgta abos virzienos, kas gan vairāk ietekmēja pasažieru pārvadājumus Krustpils virzienā tāpēc, ka pasažieru vilcieni uz Rīgu šajā stundā vairs nekursēja.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska informēja, ka sadursmi izraisījusī automašīna bijusi nozagta no netālu esošā stāvlaukuma.

Cilvēki no negadījumā iekļuvušā pasažieru vilciena Rīga-Krustpils galamērķī - Krustpilī un citās šī maršruta stacijās - tika nogādāti ar autobusiem.

Savukārt pēcāk tika atcelts vilciens Nr.6244 Rīga-Aizkraukle, kam no Rīgas bija jāizbrauc plkst. 22.26, savukārt vilciens Nr.6246 Rīga-Lielvārde, kam no Rīgas bija jāizbrauc plkst. 23.27, bet arī tas kavējās, tika pagarināts līdz Aizkrauklei, lai pasažierus nogādātu galamērķī.

Pievienota 4. un 5.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas