Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
TIem, kas nelieto sociālos tīklus, bailēs un neziņā nācās dzīvot vairāk nekā pusstundu - atkārtots paziņojums uz tālruņiem nosūtīts vien pēc 38 minūtēm

Viltus brīdinājums par raķešu triecienu Havajās - muļķīgas kļūdas rezultāts

Havaju salu amatpersonas paziņojušas, ka brīdinājums par gaidāmu ballistisko raķešu triecienu uz mobilajām ierīcēm nosūtīts darbinieka kļūdas dēļ - viņš "nejauši nospiedis nepareizo podziņu".

Brīdinājums tika izsūtīts ne tikai uz mobilajām ierīcēm, bet arī translēts radio un televīzijā. 

Paziņojumā tika vēstīts: "Ballistisko raķešu trieciena draudi Havaju salām. Nekavējoties meklējiet drošu patvērumu. Šī nav mācību trauksme."

Drīz pēc tam, apjautuši notikušo kļūdu, Havaju salu Ārkārtas situāciju aģentūra savā Twitter kontā paziņoja, ka izplatītais brīdinājums bijis maldīgs. Aģentūra uzsvēra, ka nav gaidāms raķešu trieciens.

Tomēr tiem, kas sociālos tīklus nelieto, panikā un neziņā bija jāpavada vairāk nekā pusstunda, jo nākamais masveida paziņojums uz mobilajiem tālruņiem par to, ka notikusi kļūda un tā bija viltus trauksme, nosūtīts vien pēc 38 minūtēm.

Havaju salu gubernators Deivids Ige CNN norādīja, ka notikušajā vainojama darbinieka kļūme: "Tā bija kļūme, ko darbinieks pieļāva standarta procedūras laikā, kad nodeva maiņu nākamajam darbiniekam. Tika nospiesta nepareizā poga."

Pēc notikušā, kas pārbiedēja ļoti daudzus salu iemītniekus, sasaukta sēde ar augstāko aizsardzības un ārkārtas dienestu amatpersonu dalību. Tajā tiks lemts, kā novērst līdzīgas situācijas nākotnē.

Tā kā Havajas ir viens no ASV štatiem, par notikušo informēts arī ASV prezidents Donalds Tramps un aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas