Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Viltus profilu "@kardinalsPujats" Twitter bija izveidojuši divi luterāņi

Dzēsto tviterkontu "@kardinālsPujats" radījuši divi luterāņi, kuri atzīst, ka viņiem žēl, ja ar savu darbību sāpinājuši kardinālu Jāni Pujatu, jo ir vēlējušies parodēt spilgtu personību, ceturtdien vēsta žurnāls Ir.

Tviterkonta lietotāji savas personības nevēlējās atklāt. Žurnāls gan vēsta, ka tie ir divi vīrieši, kuriem varētu būt ap 30 gadu, vidējas miesasbūves luterāņi, kuri ir arī kolēģi. Ir ziņo, ka vīrieši darbojas jomā, kas saistīta ar informāciju tehnoloģiju nozari, ir ģimenes cilvēki - precējušies un abiem arī ir bērni.

Tviterkonta izveidotāji žurnālam atzinuši, ka viņi ne mirkli nav gribējuši J.Pujatu izsmiet un sāpināt, bet parodēt spilgtu personību. Un J.Pujats tāds esot.

Vīriešiem ideja radusies pērn jūlijā, ar mērķi savu ikdienu padarīt jautrāku. Tolaik J.Pujats vēl kalpoja kā Rīgas Metropolijas kardināls. "Lasot ziņas, ik pa laikam nopriecājāmies, cik kardinālam smeķīga valoda. Visu cieņu - viņš nepielāgojas valdošajam viedoklim, bet paliek pie sava. Nevērtējot saturu, bet nostāju - jebkurš no viņa to var mācīties," saka viens no konta izveidotājiem.

Žurnālam vīrieši atzina, ka, veicot pirmos ierakstus, sapratuši, ka jokot nav vienkārši. Katru dienu abi vīrieši lasīja ziņas, lai tvītos apspēlētu kādu aktuālu notikumu. Viens no rakstītājiem pat pētījis, pēc kāda principa jokus veidoja slavenie britu komiķi Monthy Python.

"Mēs baudījām radīšanas procesu. Tvītošana bija iegājusies kā pusdienu pauze, kurā uzasinājām prātu. Dažs ieraksts tapa stundām ilgi," saka viens no tvītotājiem. Abi gan atklāja, ka darbā par viņu nodarbi zināja - citi kolēģi nevarēja nedzirdēt smiešanos.

Tvitera profila "@KardinālsPujats" sekotāju skaits sāka augt septembrī, pateicoties žurnālistam Dīvam Reizniekam. Viņš ietvītoja, ka nopludināti Anrija Lemberga konta izraksti. Uz to viltus Kardināls atbildēja: "Bīstieties, brāļi un māsas! Personas koda otrajā pusē tak zvēra cipars #666." Dīvs to retvītoja, un par Kardināla profilu uzzināja daudzi Dīva sekotāji.

Kā vēstīts, viltus profils "@kardinalsPujats" mikroblogu vietnē Twitter slēgts pēc Romas katoļu baznīcas iesnieguma, ko Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra darbinieki nosūtījuši uz Twitter mājaslapā norādīto adresi. Ar lūgumu slēgt viltus profilu Twitter bija vērsies gan pats kardināls J.Pujats, gan katoļticīgie, jo viltus profila jokdaris aizskāra gan kardināla, gan katoļticīgo godu.

Tomēr tā vietā šodien Twitter reģistrēti vairāki jauni profili, kuros izmantotas slēgtajam viltus profilam līdzīgas vārdu formas, ziņo LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas