Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele: Nākamnedēļ vērtēs iespēju atvērt bērnudārzus

Ņemot vērā turpmāko Covid-19 izplatību un raugoties uz Dānijas pieredzi, kur nesen tika atsākta pirmsskolas izglītības iestāžu darbība, nākamnedēļ valdībā plānots vērtēt bērnudārzu atvēršanu, otrdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Bērnudārzu atvēršana iespējams ir viens no efektīvākajiem ekonomikas atdzīvināšanas pasākumiem," skaidroja politiķe.

Vienlaikus ministre atgādināja par šonedēļ ieviesto iespēju bērnudārzu darbiniekiem saņemt valsts apmaksātas Covid-19 analīzes, kas ir viens no soļiem drošas bērnudārzu funkcionēšanas ieviešanai.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs mudināja pirms bērnudārzu atvēršanas izvērtēt daudz dažādus potenciāli ieviešamus pasākumus, kas būtu nepieciešami, lai nodrošinātu drošu bērnudārzu funkcionēšanu.

Epidemiologs norādīja, ka tie būtu līdzīgi kā citu infekcijas slimību izplatības gadījumos un to starpā varētu arī ieviest ierobežojumus uz bērnu skaitu grupās.

Vienlaikus Perevoščikovs apšaubīja veidlapu jeb apliecinājumu nozīmīgumu, norādot, ka būs jāizvērtē cik lietderīgi tie vispār būtu.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās un augstskolās tiek organizētas attālināti. Savukārt bērnudārzu darbība tika apturēta, saglabājot tikai dežūrgrupas, kas nodrošina šo pakalpojumu tikai atsevišķos gadījumos.

Tikmēr pēdējās diennakts laikā Covid-19 testi veikti 2380 iedzīvotājiem un atklāti 18 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Līdz šim Latvijā kopumā veikts 51 561 izmeklējums, un 836 no tiem bijuši pozitīvi. Savukārt no visiem 836 saslimšanas gadījumiem 267 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 13 - miruši.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā stacionēti četri Covid-19 pacienti, kamēr kopumā stacionāros ārstējas 45 ar jauno koronavīrusu sasirgušie - 41 pacients ar vidēji smagu, bet četri pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 80 pacienti.

 

Top komentāri

Audzinātāja
A
Ja jau audzinātājam apsolītas pārbaudes, tad uzskata, ka problēma atrisināta. Vai audzinātājas potenciālās vīrusa izplatītājas? kā tad ar vecākiem un bērniem, kuri sanāks kādi 20 no dažādām vietām un dzīvokļiem? Tad nebūs pārkāpts pulcēšanās aizliegums?
Līga
L
Bērni ir vīrusa pārnēsātāji. Kur ir garantija , ka viņu vecāki ir veseli. Tad tik sāksies īstā epidēmija.
Vēl jau var paspēlēt durakus
V
līdz ekonomika pilnībā nosēžas uz grunts. Kad vairs nebūs ko ēst un sāksies nekontrolēta laupīšana, tad arī varētu sākt domāt par to bezjēdzīgo ierobežojumu atcelšanu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas