Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

VISC noliedz, ka būtu lūdzis mainīt mācību grāmatas saturu

Valsts izglītības satura centrs (VISC) nav oficiāli izteicis lūgumu izdevniecībai Pētergailis mainīt mācību grāmatas Soli pa solim 4.daļas Ceļā uz vasaru saturu, informē Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Baiba Bērziņa.

VISC informē, ka saņēmis izdevniecības Pētergailis sagatavoto Aijas Kalves un Ilzes Stikānes mācību komplekta Literatūra 9.klasei manuskriptu. "Mācību literatūras recenzēšanā vienmēr, un arī šajā gadījumā, tiek piesaistīti divi recenzenti - zinātniskais recenzents un praktizējošs attiecīgā mācību priekšmeta pedagogs. Šos recenzentus nodrošina izdevējs. Tā kā recenzentu viedokļi par mācību komplektu bija pretrunīgi, tad VISC izmantoja iespēju pagarināt izvērtēšanas termiņu līdz 6.aprīlim," skaidro B.Bērziņa.

Jau ziņots, ka, veidojot mācību līdzekļu komplektu sešus gadus veciem bērniem, autores Antra Balode un Agita Sirsniņa iekļāvušas tajā Pētera Brūvera (1957-2011) dzejoļus, kurus par neētiskiem atzinusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), lūdzot tos no grāmatas izņemt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas