Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

VISC par centralizēto eksāmenu rezultātiem iesniegtas 319 apelācijas

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir izvērtējis saņemtās 319 apelācijas par centralizēto eksāmenu rezultātiem, un 22% gadījumu eksāmenu vērtējums ir mainīts.

VISC mājaslapā publicētā informācija liecina, ka lielākais apelāciju skaits saņemts par angļu valodas, latviešu valodas un literatūras, kā arī bioloģijas eksāmena vērtējumu. No kopējā apelāciju skaita 22% ir mainīts vērtējums, tostarp 10% – eksāmenā saņemtais līmenis. Salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, saņemto apelāciju skaits ir sarucis.

Atbilstoši ierastajai praksei – ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC izveidoja apelācijas komisiju, kas mēnesi pēc iesniegumu saņemšanas izskatīja iesniegtos lūgumus pārskatīt eksāmena vērtējumu.

VISC, apkopojot rezultātus par skolēnu sniegumu šā gada centralizēto eksāmenu rezultātos, secināja, ka lielākajā daļā eksāmenu dominē C un D līmenis.

Šogad pirmo reizi skolēni kārtoja centralizētos eksāmenus, kas veidoti atbilstoši jauno standartu prasībām, bet matemātiku, fiziku, ķīmiju un bioloģiju vidusskolā jau trīs gadus apgūst pēc jaunajiem mācību priekšmetu standartiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas