Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vismaz 50 valsts autoceļu posmos turpinās būvdarbi

Patlaban 56 valsts autoceļu posmos turpinās remontdarbi un autovadītājiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Lielākā apjoma būvdarbi turpinās uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) Zemgalē, savukārt visvairāk būvdarbu posmu ir Latgales pusē, informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Atbilstoši meteorologu prognozēm, atsevišķos reģionos naktīs gaisa temperatūra var pazemināties līdz nullei un zem nulles. Tas nozīmē, ka rīta stundās atsevišķos posmos autoceļi var apledot un autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem. 

Lai arī autotransportam ar ziemas riepām obligāti ir jābūt aprīkotam no 1. decembra, tomēr, ņemot vērā nākamās nedēļas meteoroloģisko prognozi, LVC aicina to veikt nekavējoties un negaidot likumā noteikto datumu. Par slideniem valsts autoceļu posmiem aicinām informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555. Saņemtā informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem

  • Uz Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils–Babīte) sašaurināta brauktuve pie ceļa pārvada pie Jaunmārupes un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Uz autoceļa Rīga–Jaunmārupe (P132) satiksme uz pārvada pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm.
  • Uz Daugavpils šosejas (A6) pie Pļaviņām starp abiem rotācijas apļiem ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, divi luksoforu posmi un ceļā var paiet 10 minūtes.
  • Uz galvenā autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem pie Rēzeknes ir viens ar luksoforiem regulēts posms, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un nepilna pusstunda ceļā.

 

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem 

Lielākā apjoma būvdarbi turpinās uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96):

- posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) ir viens luksoforu posms un divos citos satiksmi regulē priekšrocības zīmes, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h;

- posmā no Auces līdz Grīvaišiem divos posmos satiksme organizēta ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un ceļā jāpavada stundu.

  • Uz autoceļa Ērgļi–Jaunpiebalga–Saliņkrogs (P33) posmā no Ērgļiem līdz Nedža ezeram vienā posmā satiksmes regulētāji un ātruma ierobežojums 60 un 40 km/h, aptuveni pusstunda ceļā.  
  • Uz autoceļa Līvāni–Preiļi (P63) posmā no Līvāniem līdz Rožupei ieviests ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 km/h, tādēļ ceļā jāpavada aptuveni pusstundu.
  • Uz autoceļa Daugavpils–Skrudaliena–Baltkrievijas robeža (Silene) (P68) posmā no Daugavpils apvedceļa (Tabore–Laucese) (P66) līdz Silenei ir viens luksoforu posms un nepilna pusstunda ceļā, bet tālāk līdz robežai ir vēl trīs luksoforu posmi, kas prasa 20 minūtes ceļā. Ātruma ierobežojums abos posmos 70 un 50 km/h.
  • Uz autoceļa Jēkabpils–Lietuvas robeža (Nereta) (P75) abpus Biržiem ir četri pagaidu luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Jārēķinās ar pusstundu ceļā.

 

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnē Waze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas