Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VK: Jauna cietuma būvniecībai piešķirto naudu TM izlieto arī algām

Tieslietu ministrija (TM) divām Nozaru politikas departamenta Kriminālsodu izpildes nodaļas darbiniecēm no jauna cietuma būvniecībai piešķirtā finansējuma 13 472 latus (19 169 eiro) izlietoja viņu mēnešalgu izmaksāšanai, liecina Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojums par TM pagājušā gada pārskatu.

Ministru kabinetā tika nolemts atbalstīt Ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, 2013. gadā paredzot ar būvniecības procesa organizēšanu saistītajām darbībām finansējumu 165 663 latu (235 717 eiro) apmērā. Toreiz ar bijušā tieslietu ministra rīkojumu tika izveidota jauna cietuma būvniecības projekta uzraudzības grupa. Revīzijā konstatēts, ka 2013. gadā Tieslietu ministrijā no jauna cietuma būvniecībai piešķirtā finansējuma izlietoja 21 361 latus (30 394 eiro) jeb 13%.

Kā norādīja VK, pamatojoties uz rīkojumiem divām ministrijas amatpersonām - Nozaru politikas departamenta Kriminālsodu izpildes nodaļas vadītājai un juriskonsultei -, sākot no 2013. gada 1. jūnija, noteikts izmaksāt mēnešalgu no līdzekļiem jauna cietuma būvniecībai. Revīzijā konstatēts, ka iepriekš minēto amatpersonu mēnešalgām (pilnā apmērā) no jauna cietuma būvniecībai piešķirtā finansējuma kopumā izlietoti 13 472 lati (19 169 eiro).

Revīzijā, pārbaudot Nozaru politikas departamenta Kriminālsodu izpildes politikas nodaļas amatu aprakstus, konstatēts, ka gan nodaļas vadītāja, gan juriskonsulte savus pienākumus veic, pamatojoties uz 2006. un 2008. gadā apstiprinātiem amata aprakstiem, bet jauni amata pienākumi minētajām amatpersonām nav noteikti.

Revīzijā arī konstatēts, ka līdzekļi jauna cietuma būvniecībai 4260 latu (6061 eiro) apmērā ir izlietoti preču iegādei - datortehnikai, printeriem, galda lampām un citām precēm, kopumā 37 biroja precēm, no kurām četras preces 2192 latu (3119 eiro) vērtībā ir izsniegtas lietošanā jauna cietuma būvniecības projektā iesaistītām struktūrvienībām, bet pārējās citām TM struktūrvienībām.

VK secināja, ka ministrijas izdevumi vismaz 15 540 latu (22 111 eiro) apmērā nav izlietoti atbilstoši plānotajiem mērķiem un nav tieši saistīti ar jauna cietuma būvniecību, jo 13 472 latu (19 169 eiro) izlietoti mēnešalgām Nozaru politikas departamenta Kriminālsodu izpildes politikas nodaļas vadītājai un juriskonsultei, lai gan minēto darbinieču darba pienākumos, ņemot vērā amatu aprakstos noteikto, ietilpst dažādi departamenta kompetencei atbilstoši uzdevumi, bet 2068 latu (2942,5 eiro) izlietoti precēm, kas izsniegtas lietošanā ar jaunā cietuma būvniecības projekta organizēšanu nesaistītām ministrijas struktūrvienībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas