Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VKontakte portālā bloķē Latvijas kino projektu

Latvijas producentu kompānijas Forma Pro Films publikācijas par pilnmetrāžas mākslas filmas uzņemšanu par Krievijas naftas magnātu Mihailu Hodorkovski uz laiku tika bloķēta portālā VKontakte, stāsta kompānijas pārstāvis Staņislavs Tokalovs. Filmas gan plānots sākt tikai 2013. gadā.

Viņš atklāj, ka nezināmu iemeslu dēļ uz pāris dienām tika bloķēts filmas projekta profils populārākajā Krievijas sociālajā tīklā VKontakte.

"Kad sākām aktīvi papildināt mūsu Vkontakte lapas saturu, pēkšņi profils kļuva nepieejams," stāsta producentu kompānijas Forma Pro Films menedžeris Maksims Pavlovs, "tomēr, tikko par šo problēmu sāka interesēties blogeri, lapa atkal aktivizēta."

Notikuma iemesli nav skaidri un Vkontakte administrācija joprojām nav izteikusi oficiālus komentārus par incidentu. Producentu grupa pati pieņem, ka profils slēgts pēc raidījuma Bez cenzūras ētera Latvijas TV5 kanālā, kur Hodorkovska advokāte Jeļena Lukjanova kopā ar projekta idejas autoru Sergeju Timofejevu sīki izklāstīja filmēšanas grupas plānus.

Šīs neesot pirmās grūtības, ar kurām, vadot projektu, saskārusies filmas iniciatīvā grupa. Neilgi pēc projekta sākuma Webmoney maksājumu sistēma bez pārliecinošiem paskaidrojumiem atteicās sadarboties. Pirms dažām dienām arī Hodorkovska preses centra oficiālā lapa sociālajā tīklā Facebook pārtraukusi publicēt kino projekta organizatoru ziņojumus.

„Filma nebūs mēģinājums veidot Hodorkovska PR kampaņu un parādīt viņu no sliktās vai labās puses. Projekta autorus drīzāk virza vēlme objektīvi parādīt vienu no gadsimta neviennozīmīgāk vērtētajām personībām,” norāda projekta organizatori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas