Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

VL-TB/LNNK rosina skolās ieviest Tēvzemes mācību

Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK rosina skolu mācību programmā ieviest jaunu priekšmetu - Tēvzemes mācību. To intervijā Latvijas Avīzei sacījis partijas virzītais premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš.

Jautāts, vai šobrīd skolās tiek pietiekami realizēta patriotiskā audzināšana, G.Bērziņš sacījis, ka tas šobrīd "pilnībā atkarīgs no skolas direktora vai klases audzinātāja iniciatīvas". 

"Vienotas politikas, vienotas pieejas šajā jautājumā diemžēl nav. Diskusiju laikā mums radusies tāda iecere, ka vajadzētu ieviest mācību priekšmetu – Tēvzemes mācību, kuras pamatā būtu patriotiska audzināšana, nacionālās pašapziņas celšana," sacījis G.Bērziņš.

"Ik pa laikam valdībā kāds ieminas par patriotisko audzināšanu. Kaut ko dara Aizsardzības ministrija jaunsardzes ietvaros, kaut kas notiek skolās. Taču nelaime ir tāda, ka trūkst visaptverošas, vienotas politikas," uzsver G.Bērziņš.

Uz jautājumu, ko G.Bērziņš saprot ar patriotismu, premjera amata kandidāts saka: "Tas ir pavisam vienkārši – cieņa pret savas tautas valodu, kultūru, vēsturi. Cieņa pret savu valsti. (..) Patriotisms ietver arī dzimtenes aizstāvēšanu, bet pašreizējā situācija pasaulē nevedina domāt, ka varētu notikt kāda militāra darbība un rasties nepieciešamība aizstāvēt Latviju ar ieročiem rokās. Drīzāk problēmas var būt ekonomikas jomā, kur mūsu lielā kaimiņvalsts mēģina mūs padarīt atkarīgus. Drīzāk dzimtenes aizstāvēšana varētu izpausties kā gudra rīcība biznesā, nosargājot savu ekonomisko neatkarību un stiprinot labklājību. Protams, militārais dienests veicinātu kopības un piederības sajūtu jaunu vīriešu vidū, bet tā nav panaceja patriotisma atjaunošanai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas