Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

VL-TB/LNNK uzskata, ka valsts kontroliera amatam varētu tikt virzīts kāds no VK padomes locekļiem

Nacionālā apvienība _Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/_LNNK (VL-TB/LNNK) uzskata, ka valsts kontroliera amata kandidātu varētu meklēt starp esošajiem Valsts kontroles (VK) padomes locekļiem, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Bērziņš sacīja, ka nacionālā apvienība augsti vērtē līdzšinējo VK darbu, un uzskata, ka pašreizējais kolektīvs ir tā vieta, kur meklēt potenciālus kandidātus valsts kontroliera amatam. "Neizslēdzu, ka kāds no esošajiem padomes locekļiem varētu būt ar atbilstošu kompetenci un varētu tikt virzīts šim amatam," piebilda Bērziņš.

Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka, iespējams, pašreizējā valsts kontroliere Inguna Sudraba varētu nosaukt piemēroto kandidātu, tāpat nacionālā apvienība varētu tikties ar Sudrabu un VK padomes locekļiem, lai spriestu par šo jautājumu.
Tikmēr Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem teica, ka pašreiz konkrētu kandidātu šim amatam vēl nav, bet uzreiz pēc jaunā gada šim jautājumam "būs jāķeras klāt ar konkrētiem vārdiem".

Arī Reformu partijas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka frakcija vēl diskutēs par šo jautājumu. Kā ziņots, valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas amata pilnvaras beidzas janvāra otrajā pusē. Valsts kontroliera kandidatūras deputāti parlamentā varēs iesniegt līdz 8.janvārim, bet balsojums Saeimā norisināsies 17.janvārī.

Jau vēstīts, ka Vienotība rosinājusi, ka valsts kontrolieris ir jāmeklē starp nozares profesionāļiem - auditoriem un audita nozares pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas