Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

VM pārbaude: Belēvičs Austrumu slimnīcā bijis teju vienīgais "kreisais pacients"

Mēnesi pēc iepriekšējā veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisijas Veselības ministrija konstatējusi, ka viņš Austrumu slimnīcā, ierodoties uz nelielu operāciju, bijis teju vienīgais tā sauktais "kreisais pacients" un neoficiālas rindas uz onkoloģiskajiem pakalpojumiem nav, ceturtdien vēstīja TV3 Ziņas.

Kad Belēvičs pēc ārpusrindas pakalpojuma saņemšanas paziņoja par demisiju, Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa atsauca Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdi. Veselības ministra amatā stājoties Andai Čakšai, ministrijas niknums Austrumu slimnīcas jautājumā norimis, lai arī aizdomas par neoficiālas rindas esamību pastiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktā kriminālvajāšana pret radioloģijas nodaļā strādājošajiem.

Tomēr pašlaik Veselības ministrijas organizētajā pārbaudē secināts, ka neoficiāla rinda uz pakalpojumiem slimnīcā nav un Belēviča gadījums uzskatāms par izņēmumu, paudis Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Kārlis Ketners.

"Belēvičs griezās pēc palīdzības un to saņēma. Jautājums, vai tas bija atbilstoši normatīvajiem aktiem - uz doto brīdi liekas, ka nē," savukārt teica RAKUS valdes loceklis Viesturs Boka.

Austrumu slimnīcas valdei turpinot strādāt, tās galvenais uzdevums saglabājas oficiālās pacientu rindas optimizācija un labāka organizācija, vēstīja TV3 Ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas