Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VM rēķinās, ka Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ no darba pienākumiem būs jāatstādina arī mediķi

Patlaban saskaņā ar slimnīcu sniegto informāciju vakcinācijas aptvere mediķu vidū ir tuvu 100%, tomēr Veselības ministrija (VM) rēķinās, ka būs gadījumi, kad Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ no darba pienākumu pildīšanas nāksies atstādināt arī mediķus, aģentūrai LETA pavēstīja VM.

Ministrijā pagaidām nesniedz informāciju par potenciāli atstādināmo mediķu skaitu no 15.novembra, kad stāsies spēkā prasība par vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību darba pienākumu veikšanai. Taču VM norāda, ka precīzāku informāciju par vakcinācijas aptveri ārstniecības personu lokā jālūdz darba devējam - attiecīgajai ārstniecības iestādei.

Kā vēstīja Latvijas Televīzija, Daugavpils reģionālajā slimnīcā patlaban vakcināciju nav sākuši aptuveni 300 darbinieku, kā rezultātā Daugavpils pašvaldība šodien sasaukusi civilās aizsardzības komisijas sēdi ar mērķi rast risinājumu šai problēmai.

Jau ziņots, ka no 15.novembra visus veselības aprūpes pakalpojumus, tai skaitā gan valsts apmaksātos, gan arī maksas pakalpojumus visās jomās - gan primārajā un ambulatorajā veselības aprūpē, gan stacionārajā veselības aprūpē, gan zobārstniecībā, gan rehabilitācijā, gan neatliekamajā veselības aprūpē personām varēs sniegt tikai veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji ar spēkā esošu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Savukārt ārstniecības personām, kas sākušas vakcināciju, bet nav pabeigušas vakcinācijas kursu, būs jāveic Covid-19 testi. Testēšana tiek nodrošināta valsts apmaksātas rutīnas skrīninga testēšanas apmēros atbilstoši Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē publicētajam Covid-19 testēšanas algoritmam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas