Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VMD aicina arī mežā izvairīties no kontakta ar citiem cilvēkiem

Valsts meža dienests aicina ikvienu atcerēties par nepieciešamību arī mežā izvairīties no tuva kontakta ar citiem cilvēkiem, aģentūru LETA informēja dienestā.

Valsts meža dienestā vērsa uzmanību, ka ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu iedzīvotājiem arī mežā jāievēro sociālā distance un jāizvairās no tuva kontakta ar citiem cilvēkiem.

Tāpat dienestā uzsvēra, ka, dodoties uz mežu, sērkociņus vai šķiltavas jāatstāj mājās. "Atrodoties mežā, nekādā gadījumā nekuriniet ugunskuru un necepiet desiņas, un, vispār, neveiciet nekādas darbības ar uguni. Atcerieties - mežs un uguns nav sabiedrotie," uzsvēra dienestā.

Valsts meža dienestā aicināja arī motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem būt uzmanīgiem un atbildīgiem mežā - nevajadzētu braukt ārpus meža ceļiem un dabīgajām brauktuvēm, jo arī mežs ļoti strauji paliek sauss un pietiek ar nokritušiem uz motora uzkarsētiem, gruzdošiem kūdras/sūnu putekļiem, lai ierosinātu meža ugunsgrēku, ko reizēm pats braucējs pat nepamana.

"Ļoti straujiem soļiem ir pietuvojusies ikgadēji nemainīgais sliktais paradums - pērnās zāles dedzināšana. Meža tuvumā sausās zāles ugunsgrēks ir tikai solis no meža ugunsgrēka, jo pavasarī lielākā daļa meža ugunsgrēku izceļas tieši no kūlas ugunsgrēkiem," uzsvēra dienestā.

Valsts meža dienestā atgādināja, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, par ko paredzēti nopietni sodi. Sausās zāles dedzināšana apdraud gan paša, gan citu cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu, kā arī nodara būtisku kaitējumu dabai.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm sausā un saulainā laika ietekmē šonedēļ Latvijā ievērojami paaugstināsies ugunsbīstamība. 

Visticamāk, arī nākamnedēļ nokrišņu būs maz vai nemaz, saglabāsies augsta ugunsbīstamība, tāpēc gaidāms arvien lielāks kūlas ugunsgrēku skaits. Uguns no kūlas aizvien biežāk skars arī mežus.

Top komentāri

Pareizaissecinājums
P
No cilvēkiem vispār labāk izvairīties.
00
0
Cik noprotu pēc virsraksta, tad meži ir pilni ar cilvēkiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas