Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VNĪ samazinās nomas maksājumus par VID ēku par gandrīz 34 miljoniem eiro

Iegādājoties 100% SIA Biroju centrs Ezerparks kapitāldaļu, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) būs iespēja par 34 miljoniem eiro samazināt nomas maksu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jauno administratīvo ēku Talejas ielā 1, aģentūru LETA informēja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Darījuma rezultātā VNĪ, kā valsts kapitālsabiedrībai un vienīgajam Biroju centra Ezerparks akcionāram, būs iespēja samazināt VID maksājumus nomas līguma periodā par gandrīz 34 miljoniem eiro. Tas vidēji gadā dos ietaupījumu līdz pat 1,2 miljoniem eiro, kā arī palielināsies VNĪ aktīvu vērtība un ieguldījuma atdeve.

VNĪ, pārņemot ēkas pārvaldību un apsaimniekošanu, samazinās ne tikai valsts izdevumus, bet nodrošinās arī racionālu un ekonomiski pamatotu valsts resursu izmantošanu, ievērojot labas korporatīvās pārvaldības principus. VNĪ būs iespēja operatīvāk un kvalitatīvāk risināt ar nekustamā īpašuma attīstību saistītus jautājumus.

Biroju centra Ezerparks tika dibināts ar mērķi uzbūvēt un apsaimniekot ēku VID centrālā aparāta struktūrvienību un citu valsts iestāžu vajadzībām. Dibināšanas brīdī VNĪ piederēja 31,5% no Biroju centra Ezerparks kapitāla daļām un SIA Mežaparks SPV piederēja 68,5% no kapitāla daļām.

Darījums tika slēgts starp divām komercsabiedrībām, līgumslēdzējiem vienojoties par līguma nosacījumu konfidencialitāti. Tādēļ darījuma nosacījumi var tikt publiskoti pēc darījuma pabeigšanas. Darījumu plānots pabeigt līdz 2016.gada 15.janvārim.

Līdz ar darījuma pabeigšanu tiks noņemts "ierobežotas pieejamības" statuss visa veida informācijai, ziņām un dokumentiem, kas tieši vai pastarpināti attiecas uz kapitāla daļu iegādi un kapitāla daļu iegādes darījuma noslēgšanu.

Jau ziņots, ka VNĪ pagājušā gada 30.decembrī kļuvusi par SIA Biroju centra Ezerparks 100% kapitāldaļu īpašnieci, liecina Firmas.lv informācija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas