Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

VUGD aicina notīrīt sniegu no namu jumtiem

Iestājoties siltākam laikam un daudzviet Latvijā turpinoties intensīvai snigšanai, sniega sega uz namu jumtiem kļūst smagāka, kā rezultātā to konstrukcijas var neizturēt sniega svaru un iebrukt, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina namu īpašniekus un namu apsaimniekotājus parūpēties par savlaicīgu sniega notīrīšanu no namu jumtiem.

Dienests īpaši aicina sniega tīrīšanu veikt no jumtiem lielo un sabiedrisko ēku īpašniekus, kuru īpašumus sedz lēzeni jumti, kas aizņem lielas platības un kas klāti ar metāla konstrukcijām, un kuras apmeklē liels cilvēku skaits, kā piemēram, lielveikali, sporta halles, angāri utt. Šobrīd arī VUGD pārstāvji apmeklē vai sazinās ar veikalu un citu lielu sabiedrisko objektu īpašniekiem, lai brīdinātu par iespējamajām sekām, ko rada nenotīrīti jumti, un aicina veikt jumtu tīrīšanu, ja tas vēl nav veikts.

VUGD arī atgādināja, ka iedzīvotājiem, pārvietojoties pa pilsētas ielām, ir jābūt uzmanīgiem, jo daudzviet pie namu jumtiem ir izveidojušās lāstekas.

VUGD skaidroja, ka lielāks risks iebrukt ir būvēm ar tā saucamo "plakano" jumta konstrukciju, kur jumta konstrukcija ir no metāla kopnēm vai rāmjiem ar lielām jumta platībām. Tāpat bīstama situācija var izveidoties divslīpju koka jumtiem, īpaši, ja jumta slīpums ir mazāks par 30 - 35 grādiem. Riskam pakļauti ir arī veci, nolietojušies jumti, kā arī tādi, kuriem nav ilgāku laiku veikti ekspluatācijas un kapitālie remonti.

Šogad dienests vēl nav saņēmis nevienu izsaukumu, kas saistīts ar smagā sniega dēļ iebrukušiem jumtiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas