Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VUGD gatavs iespējamiem plūdiem un iesaka iedzīvotājiem ievērot drošību

Ņemot vērā sinoptiķu prognozētās intensīvās lietavas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir gatavs rīcībai iespējamo plūdu gadījumā un iesaka iedzīvotājiem ievērot drošības prasības, aģentūra LETA noskaidroja dienestā.

VUGD aicina iedzīvotājus, kuri uzturas potenciāli applūstošās teritorijās, nostiprināt priekšmetus, kā arī tos pārvietot uz augstākiem stāviem.

Tāpat, ja cilvēki atrodas plūdu apdraudētā teritorijā, savlaicīgi jāparūpējas par veciem cilvēkiem, bērniem, invalīdiem un slimniekiem, atrodot viņiem šajā laikā drošāku mājvietu pie radiem vai draugiem.

Ieteikts arī apzināt vietu, kur nepieciešamības gadījumā evakuēt mājlopus un mājdzīvniekus, un parūpēties par barību tiem.

Dienests aicina sekot informācijai plašsaziņas līdzekļos.

Tikmēr Valsts policija sociālajos tīklos brīdinājusi, ka lielā nokrišņu daudzumā uz ceļiem veidojas peļķes un rises piepildās ar ūdeni,  tādēļ autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem.

Policija iesaka izvēlēties piemērotu braukšanas manieri, nebremzēt vai neuzņemt ātrumu strauji.

Jau ziņots, ka saskaņā ar jaunākajām prognozēm tuvākajā diennaktī Latvijai no dienvidiem pietuvosies ciklons, kas valsts austrumos atnesīs ilgstošu un ļoti intensīvu lietu, visvairāk līs otrdien dienas laikā.

Zeme jau ir mitra, tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsludinājis sarkano brīdinājumu par gaidāmiem plūdiem.

Sarkanā līmeņa brīdinājums otrdien būs spēkā visā Latgalē, kā arī Sēlijā un Vidzemes austrumu daļā. Savukārt Vidzemes rietumos un Zemgales austrumos būs spēkā oranžās pakāpes brīdinājums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas