Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VUGD no ceturtdienas nolēmis apturēt Ķekavas Dominante Park noliktavu darbību

Saistībā ar nepilnībām ugunsdrošības normu ievērošanā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pieņēmis lēmumu par Ķekavas Dominante Park noliktavu ēku, kas pieder uzņēmumam SIA Roņu ieleja 2, darbības apturēšanu no 11.septembra.Kā pastāstīja VUGD sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Gribuste, dienesta amatpersonas 6.

jūnijā veica neplānotu pārbaudi Ķekavas pagasta Lielvāržos izvietotajās noliktavās. Pēc pārbaudes VUGD sagatavoja brīdinājumu par noliktavu darbības apturēšanu 2015.gada 5.janvārī, ja netiks novērsts konstatētais pārkāpums saistībā ar noliktavu nodrošināšanu ar ārējo ugunsdzēsības ūdensapgādi.Savukārt Dominante Park kompleksa maksātnespējas administratore Liene Ābola sacīja, ka noliktavās viss esot kārtībā un nekāds VUGD lēmums par darbības apturēšanu neesot saņemts. "Sīkāku informāciju patlaban nevaru sniegt, vispirms jānoskaidro apstākļi," piebilda Ābola.Dienests maksātnespējas procesa administratoram, kas saskaņā ar Maksātnespējas likumu ir šo noliktavu pārvaldnieks, nosūtīja vēstuli par objekta ugunsdrošību raksturojošās dokumentācijas pieprasīšanu, lai varētu izvērtēt pārbaudes laikā konstatēto faktu atbilstību normatīvo aktu prasībām.Izvērtējot iesniegtos dokumentus, tika konstatēts, ka zemējuma un zibensaizsardzības ierīces noliktavas ēkā netiek uzturētas lietošanas kārtībā. Dienests secinājis, ka tas rada tiešus ugunsgrēka izcelšanās draudus, kā rezultātā tiek apdraudēta noliktavu ēkās esošo cilvēku dzīvība un veselība, un ugunsgrēka gadījumā var tikt radīti lieli materiālie zaudējumi, kā arī nodarīts ievērojams kaitējums apkārtējai videi.Noliktavas ir ar lielu ietilpību, un tajās tiek uzglabāts liels daudzums dažādu ķīmisku vielu un citu materiālu, tāpēc VUGD 3.septembrī pieņēma lēmumu par noliktavu ēku darbības apturēšanu.Noliktavu Dominate Park īrnieka - SIA Rimi Latvia - pārstāvis, uzņēmuma nekustamo īpašumu un attīstības direktors Didzis Kirstuks norādīja, ka informācija par VUGD lēmumu saņemta tikai šodien no plašsaziņas līdzekļiem."Saņemot informāciju par VUGD lēmumu, nekavējoties vērsāmies ar jautājumu pie ēkas īpašnieku pārstāvjiem - maksātnespējas procesa administratores Lienes Ābolas. Saņēmām skaidrojumu, ka VUGD bija iesniegti zibensaizsardzības sistēmu tehniskā stāvokļa izlases veida novērojumu rezultāti, par kuriem ēkas īpašnieku pārstāvjiem bija pamatotas aizdomas, ka tie bija neprecīzi. Pēc pilna sistēmu tehniskā stāvokļa novērtējuma saņemšanas ēkas īpašnieks šodien VUGD iesniegs neatkarīgu ekspertu veiktos zibensnovedēju tehniskā stāvokļa mērījumus. Saskaņā ar tiem zibensaizsardzības sistēmu tehniskais stāvoklis atbilst normatīvu prasībām," sacīja Kirstuks.Vienlaikus viņš atzina - tā kā darbinieku drošība ir uzņēmuma prioritāte, "nekādā gadījumā rītdien darbs netiks turpināts, ja atbildīgās institūcijas uzskatīs, ka tas ir jāpārtrauc".

Arī uzņēmumā Itella Logistics skaidroja, ka nav saņēmuši nevienu oficiālu brīdinājumu ne no VUGD, ne no kāda cita par to, ka 11.septembrī plānots apturēt noliktavu darbību. Šīs noliktavas izmantojot ne tikai Rimi un Itella Logistics, kas minēti masu medijos, bet virkne citu kompāniju, turklāt Rimi un Itella Logistics noliktavas atrodoties atsevišķās ēkās, neizpratnē ir uzņēmumā. Patlaban visi kompānijas darbinieki strādājot ierastajā režīmā un neesot nekādu indikāciju, ka būtu kādas problēmas ar ugunsdrošību. Turklāt visi darbinieki regulāri izejot ugunsdrošības mācības. Tāpat uzņēmumā ir neizpratnē, kāpēc 3.septembrī pieņemts lēmums par darbības apturēšanu 11.septembrī. Neesot nekādas skaidrības, kāpēc noteikts tieši šis datums. Uzņēmumā ironizē, ka, iespējams, kāds pilnmēness iespaidā pieņēmis šādus lēmumus.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka satraukumu par situāciju Dominante Park ēkās ir pauduši šī kompleksa darbinieki. Viņi uztraucas par savu veselību un dzīvību, jo "pašreizējā situācija mūsu darbvietā jau ir pārāk nopietna".

"Neraugoties uz to, ka pāris gadus mūsu drošība tika apdraudēta (telpās pat bija izcēlies ugunsgrēks), šobrīd mēs neesam pat informēti, vai tiks veiktas kādas tehniskas izmaiņas. Taču pašlaik izskatās, ka administratore VUGD rīkojumu neievēros (kā visus iepriekšējos brīdinājumus) un objekts turpinās darboties pat esot kritiskā tehniskā stāvoklī," pauduši kompleksa darbinieki.

"Vēlamies vēst uzmanību uz to, ka katru dienu noliktavās atrodas līdz pat 700 cilvēkiem! Ja notiktu sliktākais, tad Maxima traģēdija būtu vēl tikai ziediņi. Tas būtu īsts 11.septembris. Mēs nevēlamies 11.septembrī iet uz tām pašām telpām, atceroties Maxima traģēdiju. Mēs ļoti ceram, ka apsaimniekotājs ņems vērā VUGD brīdinājumus un objekts tiks slēgts, lai ieviestu nepieciešamo drošības infrastruktūru," teikts darbinieku vēstulē, kas nosūtīta valsts amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas