Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zakatistovs atkāpjas no KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un atstāj frakciju

Partijas KPV LV līdzšinējais priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) atkāpjas no KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata un izstājas no frakcijas, aģentūrai LETA pavēstīja politiķis.

Zakatistovs, kurš šodien arī tika izslēgts no partijas, turpinās atbalstīt valdību un darboties koalīcijā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts.

Kā vēstīts, politiķis pirms pavisam neilga brīža pauda, ka apsveic jauno KPV LV valdi un novēl tai un partijai veiksmi un izdošanos, īstenojot savus plānus partijas vēlētāju interesēs. Viņš arī pavēstīja, ka jaunajai situācijai varētu sekot KPV LV Saeimas frakcijas šķelšanās, taču atturējās prognozēt, kuri deputāti varētu atšķelties no frakcijas.

Partijas KPV LV arī otrajā, sākotnēji par konkurējošu dēvētajā, biedru ārkārtas sapulcē šodien tika izteikta neuzticība pašreizējai, Zakatistova vadītājai valdei. Par neuzticības izteikšanu valdei nobalsoja 126 biedri, bet pret bija 56. Šodienas biedru sapulci sasauca pati Zakatistova vadītā valde. 

Vienlaikus sapulcē arī ievēlēta jauna KPV LV valde. Citu biedru organizētajā biedru sapulcē 6.decembrī arī tika ievēlēta jauna valde, no kuras trīs locekļi tika pie amatiem arī šodien apstiprinātajā valdē. Pašlaik vēl nav zināms, kā atrisināsies situācija ar divu valžu ievēlēšanu ar atšķirīgu sastāvu.

Abās sapulcēs par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Millers, tāpat šodien jaunajā valdē ievēlēti Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Raimonds Nipers un Mārtiņš Bremze. Līdz ar to valdē ievēlēti pieci cilvēki no pavasarī apstiprinātās valdes un trīs cilvēki no 6.decembrī ievēlētās valdes.

Ņemot vērā nodoto balsu sadalījumu, nav gan izslēgtas diskusijas, vai par atsevišķiem no ievēlētajiem valdes locekļiem ir nodots pietiekams balsu skaits, lai viņus uzskatītu par ievēlētiem.

Šodien notika arī balsojums par Zakatistova izslēgšanu no partijas, kurā par to balsoja 95 biedri, bet pret 94, pavēstīja balsošanas platformas lemejs.lv pārstāve. Lai gan vēlāk radās neskaidrība, vai lēmumam pieticis balsu, Zakatistovs aģentūrai LETA apstiprināja, ka lēmums nozīmē, ka viņš ir izslēgts no partijas.

6.decembrī notikušajā pirmajā, sākotnēji par konkurējošu dēvētajā, KPV LV biedru sapulcē, ko organizēja citi biedri, pēc Zakatistova vadītās valdes atsaukšanas partijas pagaidu vadībā tika ievēlēta Elita Lazda, Millers, Andersons, Artūrs Vējš, Miks Vizbulis, Agnese Zaļakmentiņa un Nipers. Par pagaidu valdes priekšsēdētāju ievēlēja Milleru. Tomēr Zakatistova vadītā valde vēl 7.decembrī paziņoja, ka šos lēmumus uzskata par spēkā neesošiem un par reiderisma mēģinājumu jeb centieniem negodprātīgi pārņemt varu partijā ir vērsusies Valsts policijā un Uzņēmumu reģistrā (UR).

Jau ziņots, ka UR ir saņēmis 6.decembra sapulces lēmumus un iestādei būs jālemj, vai tos reģistrēt vai nereģistrēt kā spēkā esošus. UR gan arī norāda, ka, ja pusēm atšķiras viedokļi par izveidojušās situācijas faktiskajiem apstākļiem, to ir iespējams risināt tiesā bez iestādes starpniecības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas