Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Zatleri savu dzīvokli dāvinās dēlam

Zatleru ģimene tai piederošo dzīvokli Brīvības ielā plāno dāvināt savam dēlam Kārlim - dienā, kad prezidenta dēls beidza vidusskolnieka gaitas, žurnālam Kas Jauns atklājis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Pēc pārcelšanās uz jaunajiem apartamentiem savu iepriekšējo mājvietu - Lilitai Zatlerei piederošo dzīvokli Brīvības ielā, blakus Vidzemes tirgum - Zatleru pāris iecerējuši dāvināt dēlam.

Jau ziņots, ka VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) vēl nav izdevies atrast Zatleru ģimenes vajadzībām piemērotu dzīvokli, taču izvākšanās no Jūrmalas rezidences noteikta jau 7.jūlijā. Zatleri neplānojot vērsties pie jaunā valsts galvas Andra Bērziņa ar lūgumu atļaut tajā uzkavēties līdz brīdim, kad ģimenei tiks atrasts jauns dzīvoklis.

Valdības noteikumi paredz, ka dzīvoklis, kas tiek nodots lietošanā personai, kura ir ieņēmusi Valsts prezidenta amatu, tiek sagatavots nodošanai lietošanā Valsts prezidenta kancelejai, sadarbojoties ar VAS Valsts nekustamie īpašumi. Dzīvokli izvēlas komisijā, kurā ietilpst Valsts prezidenta kancelejas, Finanšu ministrijas un Valsts nekustamo īpašumu pārstāvji.

Noteikumi paredz, ka gadījumā, kad Valsts prezidents pārtrauc pildīt amata pienākumus vai netiek pārvēlēts uz otro termiņu, viņam tiek nodrošināta pagaidu faktiskā dzīves vieta līdz brīdim, kamēr tiek sagatavota un nodota lietošanā patstāvīgā dzīvesvieta.

Dzīvošanai piemērotu dzīvokli uzreiz nav iespējams nodrošināt, tāpēc valsts prezidentam pēc termiņa beigām tiks nodrošināta valsts apmaksāta pagaidu dzīvesvieta 1200 latu dzīvošanas izdevumu apmērā mēnesī. Saskaņā ar valdības vakar apstiprinātajiem noteikumiem dzīvesvietu jānodrošina 18 mēnešu laikā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Ministru kabineta apstiprinātā summa - 1200 lati mēnesī - par pagaidu dzīves vietas nodrošināšanu eksprezidentam ir nesamērojami liela.

Lai taupītu valsts naudu, Zatlers lūgs viņam nodrošināt "nelielu pagaidu dzīvokli".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas