Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ždanoka aicina Latviju krievu valodai noteikt oficiālu statusu

Iedvesmojoties no prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē lomas, Latvijai būtu jāpārskata lingvistiskās diskriminācijas un iedzīvotāju segregācijas politika, piešķirot nepieciešamās tiesības nepilsoņiem un krievu valodai nosakot oficiālu statusu, trešdien Eiropas Parlamenta (EP) sēdē norādīja EP deputāte Tatjana Ždanoka (LKS).

Politiķe pauda vēlmi, lai Latvijai būtu veiksmīga prezidentūra un lai tā veicinātu ES kultūru un valodu daudzveidību, jo tās ir vienlīdz vērtīgas un cienījamas. Latvijas prezidentūras plāniem veltītajā EP sēdē Ždanoka vērsa uzmanību uz pozitīvajiem ieguvumiem, kas raksturo savstarpējā cieņā dzīvojošas sabiedrības.

Kā ziņots, trešdien EP sēdē ar uzrunu par Latvijas prezidentūras plāniem uzstājās Ministru prezidente Laimdota Straujumua (Vienotība). Viņa norādīja, ka Latvija uzņemas ES Padomes prezidentūru sarežģītā un izaicinājumiem pilnā laikā.

Politiķe akcentēja, ka ES iedzīvotājus interesē konkrēti rezultāti, kas uzlabo viņu ikdienas dzīvi. Līdz ar to Latvija vēlas strādāt pie ES formulēto prioritāšu ieviešanas, vienlaikus pievēršot uzmanību jaunajiem izaicinājumiem.

Latvijas prezidentūra iezīmējusi trīs skaidrus prioritāšu virzienus - konkurētspējīga un digitāla Eiropas Savienība, kas ir iesaistīta ES globālajā līmenī, skaidroja premjerministre.

Viņa norādīja, ka Latvija vēlas stiprināt ES konkurētspēju un veicināt ekonomisko izaugsmi un strukturālās reformas, fiskālā atbildība un investīcijas - tie ir "trīs vaļi", uz kuriem nākamajos gados jābalstās ES izaugsmei, kas nodrošina jaunas darbvietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas