Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zemnieku saeima un lauksaimniecības kooperatīvi Matīsam prasīs risinājumu lauku ceļu glābšanai

Ceturtdien, 18.aprīlī, biedrības Zemnieku saeima (ZSA) un Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas (LLKA) pārstāvji tiksies ar satiksmes ministru Anriju Matīsu, lai pārrunātu problēmas un iespējamos risinājumus ceļu infrastruktūras saglabāšanai laukos. Tikšanās rosināta, ņemot vērā katastrofālo stāvokli uz Latvijas ceļiem un sējas sezonas straujo tuvošanos, portālu Diena.lv informēja Zemnieku saeimas pārstāve Līva Liepniece.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt prioritātes ceļu uzturēšanā, ceļu stāvokli reģionos un šobrīd aktuālo jautājumu par masas ierobežojumu zīmju izvietošanu uz ceļiem, kas būtiski ietekmē ražojošo lauksaimnieku darbu pavasara sezonā.

Tāpat tikšanās laikā tiks diskutēts arī par graudu vagonu pieejamību ražas novākšanas sezonā, kas katru gadu ir aktuāli lauksaimniecības kooperatīviem ražas novākšanas laikā. Kā viens no priekšlikumiem lauku ceļu infrastruktūras saglābšanai un uzturēšanai ir Autoceļa fonda atjaunošana, jo šobrīd no 300 milj. latu, kas tiek iekasēti akcīzes nodoklī, tikai 17% nonāk ceļu sakārtošanai. Papildus, lauksaimnieku organizācijas vēlas atkārtoti pārrunāt iespējas ceļu lietotājiem - zemniekiem līdzdarboties ceļu uzturēšanā un ceļu uzturēšanas līdzekļu izlietojuma pārraudzīšanā.

"Jautājums kļuvis aktuāls, jo tūlīt sāksies sējas laiks un lauksaimnieku organizācijas saņem ziņas no biedriem par situāciju uz ceļiem, pašvaldību uzliktajām masu ierobežojošajām zīmēm, ceļu policijas aktivitātēm sodot lauksaimniekus, kas var tuvākajās nedēļās ietekmēt sējai nepieciešamās lauksaimniecības tehnikas pārvietošanos pa ceļiem," teikts ZSA paziņojumā.

Diskusijā piedalīsies satiksmes ministrs Anrijs Matīss, ZSA priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, ZSA priekšsēdētāja vietnieks Juris Cīrulis, LPKS Latraps izpilddirektors Edgars Ruža, LPKS Piena ceļš izpilddirektors Jānis Ruskis, LLKA izpilddirektore Evija Gunika un ZSA projektu vadītājs Mārtiņš Trons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas