Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zibens nosper kamieli Kalvenē - dzīvnieks bijis pašos spēka gados

Augusta sākumā Rīgas zooloģiskā dārza filiālē _Cīruļi Aizputes novada Kalvenē zibens nospēris Āzijas divkupru kamieli Tolgatu. Dzīvnieks negaisa laikā esot stāvējis klaja lauka vidū, kur viņam pa kaklu trāpījis zibens spēriens – to sekcijas laikā noteicis veterinārārsts. "Par to [ka vainojams zibens] liecināja visas pazīmes. Kamielim bija apdegumu čūlas visa kakla garumā," Diena.lv_ stāstīja _Cīruļu _bāzes vadītājs Arnis Bergmanis.

Ņemot vērā, ka Tolgats kopā ar kiangu baru dzīvojis 30 hektārus lielajā "savvaļas" aplokā, nav īsti skaidrs, kādēļ viņš negaisa laikā nav meklējis patvērumu zem kokiem. Iespējams, tā noticis karstā laika dēļ, jo dzīvnieki šādos laikapstākļos labāk izvēloties uzturēties zem klajas debess, norādīja A.Bergmanis.

Tolgats esot bijis kamielis pašos spēka gados – kamieļi parasti dzīvo līdz aptuveni 40 gadu vecumam, bet viņš bija 16 gadus vecs, skaidroja A.Bergmanis. Cīruļos, kur Tolgats bijis vienīgais kamielis, viņš bija nodzīvojis aptuveni divus gadus. Pērējos dzīvniekus, kas apdzīvo aploku, biedra nāve neesot īpaši satraukusi.

A.Bergmanis gan nezināja, kā nākotnē varētu izvairīties no līdzīgām nelaimēm. "Tas bija tīrais nelaimes gadījums, un tur neko darīt nevar," viņš apgalvoja. Šis ir pirmais gadījums, kad zibens nosper kādu no Cīruļu iemītniekiem.

Kamielis gāja bojā naktī no sestā uz septīto augustu, bet notikušo nelaimi zoodārza darbinieki pamanījuši tikai pēc dažām dienām, vēsta BNS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas