Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zināmi jau 10 TEDxRiga konferences lektori

Pirmajā prestižajā TED kustības nacionālā mēroga konferencē TEDxRiga, kas 14. jūnijā notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, piedalīsies vairāk nekā 20 izcilu Latvijas un ārvalstu runātāju, no kuriem jau atklāti un zināmi 10. Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) Latvijas Universitātes rektoram prof.

Mārcim Auziņam, kura runa saucas Dievs spēlē metamos kauliņus? un sociālo tīklu pētniekam Valdim Krebam ar tēmu privātuma riskiem, pievienosies matemātiķe Daina Taimiņa, kura runās par Tamboradatas hiperbolisko plakni. Sesijā Creativity beats the Capital (Radošums uzvar kapitālu) uzstāsies Silīcija ielejas pazinējs Viesturs Sosārs ar tēmu Izgāšanās māksla.

Sadaļā The power of diversity (Daudzveidības spēks) kā viena no lektoriem uzstāsies Nodibinājuma Rīga 2014 programmu vadītāja, mākslinieciskās padomes koordinatore Aiva Rozenberga, kura stāstīs par Eiropas kultūras galvaspilsētām.  Arhitekts Toms Kokins uzstāsies ar tēmu Veidojot ikdienu un vidi – jeb kā efektīvāk izmantot publisko telpu. Sadaļā līdz ar Rozenbergu un Kokinu uzstāsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš stāstīs par Starpdisciplināro izglītību kā priekšrocību mūsdienu sabiedrībā.

Noslēdzošajā sesijā From generation to generation mūziķim Gustavo jeb Gustavam Butelim, pievienosies Iespējamās misijas programmas attīstības vadītāja Zane Oliņa. Oliņas tēma būs cieši saistīta ar izglītības sistēmu - No personīgās līdz izglītības sistēmas maiņai. Vēl šajā sadaļā uzstāsies TV raidījuma Viss notiek režisore, vadītāja un autore Adriana Roze ar tēmu Paaudžu rokasspiediens.

Pieteikšanās biļetēm noslēgsies 5. jūnijā. Savukārt 6. jūnijā notiks izloze, kurā tiks noskaidroti laimīgie, kuriem būs iespēja iegādāties biļetes uz TEDxRiga konferenci. Biļetes cena Ls 50.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu valoda. Iepazīties ar konferences norises programmu var mājas lapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiks publicēta arī visa informācija par lektoriem, soli pa solim atklājot TEDxRiga bagātīgo piedāvājumu.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, saskaņā ar TED moto Ideas Worth Spreading, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām – sabiedrībai, organizācijām un personībām – dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. TEDx pasākumu programmu veido īpaši izvēlēti runātāji, un organizatoru atlasīti atbilstošākie TEDrunu video ieraksti, un neformāls formāts, kas ļauj konferences apmeklētājiem satikt runātājus jaunu ideju un darbu radīšanai.

TEDxRiga galvenie atbalstītāji Nordea banka un Lattelecom, atbalstītāji Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Latvijas Nacionālā opera, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, reklāmas aģentūra DDB Latvija, informatīvie atbalstītāji Diena, Lietišķā Diena, Dienas Bizness.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas